Drucker nem elég határozott. Országszerte folytatódnak a tüntetések

Drucker nem elég határozott. Országszerte folytatódnak a tüntetések

Azután, hogy Andrej Kiska jóváhagyta Peter Pellegrini kormányának összetételét, az “Álljunk ki a tisztességes Szlovákiáért” szervezői lefújták a pozsonyi tüntetést. Most újra az utcára akarnak vonulni.

Sok kritika érte a pozsonyi tüntetések szervezőit, amiért az utolsó, múlt hét péntekre tervezett megmozdulást lefújták. Akkor azt mondták, figyelni fogják a történéseket, és ha nem az elvárt irányba haladnak a dolgok, újra kivonulnak a terekre.

Különösen az új belügyminiszter, Tomáš Drucker lépéseit követik figyelemmel a tüntetés szervezői, és mivel a tárcavezető még mindig nem hozott döntést Tibor Gašpar rendőrfőkapitánnyal kapcsolatban, úgy döntöttek, Húsvét után ismét kivonulnak az utcákra.

A szervezők nehezményezik, hogy Drucker napok óta csak időt kér, ahelyett, hogy új rendőrfőkapitányt nevezne ki.

Hírdetés

“Nem látunk egyértelmű jelzést arra vonatkozóan, hogy az új kormány komolyan gondolná a bizalom visszaszerzésére tett kísérleteket” – olvasható a szervezők felhívásában.

Ezúttal azért nem pénteken lesz a megmozdulás, mert akkorra már foglalt volt a tér.

A szervezők szerint további szlovákiai városok is bekapcsolódnak a tüntetésekbe, az egyes városok külön döntik el, hogy csütörtökön vagy pénteken tartják-e meg a megmozdulásokat.

Körkép.sk

Nyitókép: facebook.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »