Drucker: Elutasítottam Bugár javaslatát

A Smerből kivált Tomáš Drucker Jó Választás pártja nem zárja ki a Smerrel való együttműködést a választás után, és úgy tűnik, ez az opció Bugár Bélának is jobban tetszik, mint a magyar–magyar összefogás, különösen annak az a feltétele, hogy a Smerrel való mindenféle együttműködéstől el kellene határolódni.

Eddig többen is azt rebesgették, hogy Bugárék útját Drucker pártjába a Most-Hídból távozó és oda becsatlakozó képviselők kövezték ki, és meg is jelentek napokkal ezelőtt olyan hírek, amelyek azt bizonyítják, hogy Bugáréknak vannak ilyen szándékaik. Egyelőre azonban úgy tűnik, nem találtak fogadókészségre ezek a szándékok Druckerék részéről.

A Jó Választás elnöke, Tomáš Drucker, aki a harmadik Fico-kormány egészségügyi minisztere volt, majd Kaliňák kényszerű távozása után rábízták a belügyi tárcát, ám nem egészen egy hónappal a tisztségbe lépése után lemondott a belügyminiszteri posztról, a TV Pravdának azt nyilatkozta, reméli, hogy a Most-Hídból frissen távozott Peter Kresák is belép a pártjába.

Hírdetés

Drucker azt állítja, tekintettel arra, hogy csak nemrégiben volt az alakuló ülésük, és ők inkább a saját programjukkal szeretnének a választáson indulni, ezt a lehetőséget túlságosan technikainak tartották, ami lehet, hogy valakinek megfelelt volna, ő azonban úgy gondolja, ezt a lépést nem tudták volna a választóiknak megmagyarázni. Magyarán: Bugár kosarat kapott Druckertől.

Drucker egyébként azt mondja, nem csalódott a legutóbbi felmérések nekik mért mintegy 2 százalékos eredményében. „Természetesen örülnénk, ha ezek a számok nagyobbak lennének, lassan kezdődik a kampány, és még nehezebb lesz a politikáról szóló valamennyi információn keresztülrágnia magát az embernek, de én bízom benne, hogy nekünk sikerül” – mondta, hozzáfűzve, ők megoldásokat szeretnének nyújtani a negatív impulzusoktól elfáradt embereknek, mindenkinek, a dolgozóknak, az egészségügynek, a hátrányosabb helyzetűeknek stb.

„Mert ha nem az emberek mindennapi problémájával fogunk foglalkozni, akkor ők nem kerülnek ki abból az apátiából, hogy az állam nem érdeklődik irántuk, és ez csak a populisták és a szélsőségesek malmára hajtja a vizet” – fogalmazott Drucker, aki a Smerrel való választás utáni együttműködés lehetőségét nem zárta ki.

Mint mondta, a Smer azért sok mindent elvégzett az elmúlt húsz esztendőben, miniszterként ő is a kormányuk része volt. Elismerte, voltak személyes kudarcok, de végeredményben a választók döntik el, hogy milyen pártok jutnak be a parlamentbe, milyen eredményt ér el a Smer, és a listájáról kik kerülnek be a parlamentbe.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »