Drón segítségével szállítják a csempészcigarettát Kárpátaljáról Szlovákiába

A kárpátaljai csempészek új technológiát használnak a dohányáru szállításához az ukrán-szlovák határon. A csempészetben pilóta nélküli repülőgép (drón) segíti a csempészettel foglalkozó személyeket. Ezt erősíti meg a július 30-án az ukrán-szlovák határon történt eset is.

Éjszaka Matovszké Vojkovce (Mátyócvajkóc, Szlovákia, Kassai kerület, Nagymihályi járás) község közelében a határrendészek a szlovák-ukrán határ fölött egy drónt vettek észre. Hamarosan Lekárovce (Lakárd, Szlovákia, Szobránci járás) falu közelében elkaptak egy szlovák férfit, akinél 200 karton cigarettát találtak – adta hírül a Novini Zakarpattya.

Az információt a szlovák médiának a rendőrök is megerősítették.

A házi készítésű drón 10 kilogramm súlyt is elbírt, szárnytávolsága négy méter, két kilométer magasra is fel tud repülni.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:14 ezer doboz csempészcigarettát foglaltak le KárpátaljánCsempészcigarettával megpakolt autó akadt a határőrök horgára KárpátaljánRejtett cigarettára bukkantak a farakomány között a kárpátaljai vámtisztekRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: ukrán-szlovák határ, cigarettacsempészet, Kárpátalja, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »