Drón légicsapás sorozata érte az idlebi iszlamistákat

Drón légicsapás sorozata érte az idlebi iszlamistákat

Szeptember 24-én nem azonosított önmegsemmisítő dróntámadás érte az Al-Kaida terrorhálózat részét képező Hajat Tahrir Al-Sham terrorszervezet vagy szövetségesei egyik harcjárművét az északnyugat-szíriai Idleb tartományban, Benin település közelében.

Szíriai “ellenzéki aktivisták” megosztottak egy videófelvételt, amelyen nem sokkal becsapódása előtt egy önmegsemmisítő drón repül Idleb tartomány déli része felett.

Az irányított eszköz, amelynek X alakú szárnyai vannak, hasonló azokhoz a drónokhoz, amelyeket már többször használtak a Hajat Tahrir Al-Sham terrorszervezet és szövetségesei elleni támadások során.

Miközben néhány iszlamista szerint az önmegsemmisítő drónt az Orosz Fegyveres Erők indították, más források úgy hiszik, hogy az eszköz szíriai vagy iráni volt.

A londoni székhelyű úgynevezett “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja” (SOHR) szervezet szerint szeptember eleje óta orosz vadászbombázók legalább 185 alkalommal hajtottaj végre légi támadást Idleb tartományban lévő militánsok ellen.

Hírdetés

A helyzet továbbra is ingatag Idleb tartományban és közvetlen körzetében. A Hajat Tahrir Al-Sham terrorszervezet és szövetségeseik napi szinten megsértik a tűzszüneti megállapodást.

A térségben hamarosan újabb katonai összecsapás törhet ki. Mostani beszámolók szerint a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei szárazföldi hadműveletet terveznek a régióban.

Törökország elnöke, Recep Tajjip Erdogan megvitatni készül az Idleb tartományi helyzetet Vlagyimir Putyin orosz államfővel szeptember 29-én Moszkvában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Forrás: South Front katonapolitikai honlap

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »