Drogültetvényt számoltak fel Tahitótfaluban

A rendőrök 207 tő kannabiszt találtak a gyanúsított tahitótfalui házában.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást Á. Csaba 44 éves budapesti lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi tahitótfalui házában, illetve a szomszédos – szintén az ő használatában lévő – ingatlanban kannabiszültetvényt épített ki és kábítószert termesztett. A KR NNI munkatársai 2019. január 22-én délután kutatást és helyszíni szemlét tartottak az érintett épületekben, ahol Á. Csabát is elfogták.

Hírdetés

A nyomozók összesen 207 tő kannabiszpalántát és közel 4 kilogramm ­– már korábban leszüretelt – szárított kábítószergyanús növényi törmeléket találtak a két ingatlanban, valamint a termesztéshez és a növények gondozásához szükséges eszközöket foglaltak le. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a lefoglalt növényi törmelék marihuána, amely – súlya alapján – meghaladhatja a jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 10 millió forint.

A nyomozók Á. Csabát előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet bíróság 2019. január 23-án elrendelt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

(Police)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »