Drogos eldobott tűjébe nyúlt egy kislány

Egy budapesti kislány véletlenül egy földből kiálló tűbe nyúlt egy kutyafuttatóban egy játszótér mellett. Kiderült, hogy az ilyen fajta tűt drogosok szokták használni. A kislányra több vizsgálat is vár még.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Az 5 éves Delila a X. kerületi Rottenbiller parkban volt a szüleivel kutyát sétáltatni. Egy otthagyott gumiabroncson keresztül dobált köveket, de mikor az egyikért lehajolt, egy tű állt a kezébe.

Édesanyja elmondta a Ripostnak, a kislány a tenyerét dörzsölve ment oda hozzá. Azt mondta, hogy egy tű szúrta meg. Kihúztam a földből, akkor láttuk, hogy ez egy injekciós tű, de nem orvosi…

A szülők azonnal bevitték a kislányt a Heim Pál Gyermekkórházba, ahol az orvos is megerősítette, hogy ilyen tűt szoktak használni a drogosok.

A gyermek kapott oltást az esetleges hepatitisz megelőzésére. Rögtön vettek vért is tőle, leszűrik hepatitiszre és HIV-re, hiszen azt még nem tudni, fertőzött volt-e a tű.

Egy hónap múlva újra vesznek vért, majd 3 hónap és 6 hónap múlva is, hogy bizonyosak legyenek abban, megúszta a fertőzést.

– Amikor a kórházba mentünk, elmondtuk neki, hogy mit fognak vele csinálni, hogy fertőtlenítik a kezét, meg kap rá kötést és vesznek majd tőle vért. Akkor mindjárt ellenkezett, hogy nem szeretné.

Hála Istennek nem viselte meg annyira ez a dolog, mint minket. Mi mindig aggódunk, amíg nincs eredmény, nem tudunk megnyugodni.

A lányka 10 éves bátyja még nem is tudja, mi történt, ő most nincs otthon. 12 éves nővére is aggódik érte, habár még ő sincs tisztában azzal, pontosan milyen betegséget okozhat egy ilyen tű.

Mónika szerint nappal nem kell tartani a drogosoktól, ki lehet vinni a gyerekeket a játszótérre: tűt eddig sosem találtak.

Az ember nem számít erre, hogy pont itt találunk egy tűt. Itt van egy szálló, sokszor itt tanyáznak a hajléktalanok. Üvegdarabokat sokszor találtunk már, cigicsikket is, de tűt még sosem – magyarázta Mónika.

Az édesanya a Facebookon osztotta meg a történteket, hogy másokat is figyelmeztessen a veszélyekre. Többen is megkeresték, egy írónő például a könyvébe is beleírná a történetet. “Azért beszélek erről, hogy mindenki tudja, milyen fontos figyelni. Ha csak egy embernek is tudok segíteni, az már jó…”

Hunhír.info – Faktor


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »