Drasztikus áremelkedésre figyelmeztet a közgazdász

Az élelmiszerárak újévig és az ortodox karácsonyig nőni fognak Ukrajnában, árcsökkenés csak a téli ünnepek után várható – fejtette ki véleményét Olekszandr Ohrimenko, az Ukrán Analitikai Központ elnöke.

Elmondása szerint Ukrajnában jelenleg az élelmiszerek szezonális áremelkedése figyelhető meg, újév előtt pedig az alapvető termékek ára őrült ütemben fog emelkedni – számol be a Golos.ua.

A közgazdász elmagyarázta, hogy a termékgyártók és a kiskereskedelmi láncok az ünnepek alatt fedezni akarják az ünnepek utáni időszakok veszteségeit, amikor az ukránok kevesebbet vásárolnak majd.

Olekszandr Ohrimenko emellett megjegyezte, hogy 2017 elején elsősorban a hús, a vaj, a kemény sajtok és a tésztafélék lesznek olcsóbbak, ugyanakkor a kenyér ára emelkedni fog.

Mint ismeretes, október elsejétől Ukrajnában megszűnik az élelmiszerárak állami szabályozása.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Az szakértők elmondták, mikor fognak drágulni az élelmiszerek UkrajnábanAz országos szintet tekintve Kárpátalján magasak az élelmiszerárakRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: élelmiszer, áremelkedés, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »