Drámai végjátékban kapott ki a Szolnok

A Szolnoki Dózsa-Közgép nem jutott be a férfi vízilabda Bajnokok Ligája szombati fináléjába, miután a pénteki elődöntőben az utolsó másodpercben kapott góllal 8-7-re kikapott a görög Olympiakosz Pireusztól a Margitszigeten zajló hatos döntőben.

Azért szeretjük az előrejelzéseket, mert ha azt olvassuk, hogy eső lesz, felkészülhetünk rá, hogy vagy lesz eső vagy nem. Az elődöntők napjára kellemes nyári este köszöntött a Margitszigetre (egyre felhősebb éggel), a felvezetésként vízbe ugró egriek ezt annyira nem élvezték. Bár az Eger tíz éve főszereplő csapata a magyar pólónak, a Bajnokok Ligájában továbbra is várat magára az áttörés. A tavalyi ötödik hely után még nagyobb csalódásra most a hatodikon kötött ki itthon, miután két rossz kedvű csapat meccsén lehangoltabban játszott a Barcelonétánál. A meccs után néhány perccel kezdte magát úgy érezni az ember, mint egy futballmeccsen, a labdarúgásban is nagy hírnévnek örvendő görög Olimpiakosz drukkereinek köszönhetően. Elfoglaltak egy szektort a Hajós uszoda megemelt lelátóján, fanatizmusuknak köszönhetően inkább érezhették otthon magukat az athéniak, mint a szolnokiak. Egészen az elődöntő első góljáig. A dózsás Stefan Mitrovic használt ki egy emberelőnyt, mindjárt hallatta is a hangját három-négyezer nem görög. Gólgazdag pólót láttunk az első negyedben, és nem csak ezért látványosat.

A Szolnok 4-2-re elhúzott, más és más lőtte a gólt (például Aleksic és Younger), a legszebb akciót egy hosszú indítás után Madaras Norbert fejezte be jól. Miközben görög újságírókollégánk együtt énekelt a szemközt szurkoló Olimpiakosz-táborral, Nagy Viktortól lett hangos az uszoda. Előbb a testén, karján csattanó lövéseknek köszönhetően, majd az őt ünneplő rigmusok jóvoltából. Félidőre már tíz védett lövésnél járt és csak három kapott gólnál. A legnagyobb bravúrt akkor mutatta be, amikor egy ívelt passznál átért a jobb kapufához, így egy méterről sem tudták bevenni a kapuját. Az sem ártott a népszerűségének, amikor elhozta a center elől a labdát. Kis Gábor közben a másik kapu előtt kibrusztolt egy újabb gólt, 5-3-mal fordultak a csapatok. Vámos Márton távoli pattintásának köszönhetően pedig már három volt ide – egy rövid ideig.

Egyre feljebb lopóztak a görögök (három légióst leszámítva tényleg azok), és az egyenlítés csak azért maradt el a harmadik felvonásban, mert Nagy Viktor a büntetőt is megfogta. Az emberelőnyökkel viszont sok mindent nem sikerült kezdeni ekkortájt a túloldalon. Nemigen tudtuk elképzelni, hogyan fog a Szolnok gólt lőni, a helyzetek nem voltak tiszták, Josip Pavic kapus is egyre jobban lábra kapott az utolsó negyedre, a görög támadások pedig tudatosabbak voltak, jobban kidolgozták őket. Mindennek egyenes következményeként átvette a vezetést az Olimpiakosz, Vámos Márton elementáris erejű lövése kellett hozzá az utolsó percben, hogy újra szolnoki találatot lássunk, az eredményjelzőn pedig döntetlent (7-7). Az utolsó tíz másodpercben a Dózsa kapott egy emberelőnyt, ezzel sem tudott mit kezdeni, az ellenfélnek viszont a maradék négy másodperc elég volt a győztes gólra, azonos létszámnál. Volt még ugyanis a görögöknek egy időkérésük, így felúszhattak, és egy előre ívelt labda után Nagy Viktor kapujában kötött ki a labda, miután Vlahopulosz behúzni, Varga Dénes elütni akarta és egyszerre értek hozzá, a mieink számára a lehető legszerencsétlenebbül. (7-8).

Férfi BL, hatos döntő, Margitsziget. Az 5. helyért: ZF Eger – Barceloneta (spanyol) 6-10. Elődöntő: Szolnoki Dózsa-Közgép–Olimpiakosz (görög), Recco (olasz)–Raguza (horvát).


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »