Drámai hajrában, a ráadás perceiben győzték le a sárga-kékek Radványiékat

Drámai hajrában, a ráadás perceiben győzték le a sárga-kékek Radványiékat

A Fortuna Liga második fordulójában a DAC a Radványi Miklós által irányított Garamszentkereszt otthonában vendégeskedett.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek német mestere, Bernd Storck a vasárnap győztes csapatot küldte pályára a Garamszentkereszt otthonában is. A mérkőzés egyértelmű esélyese a DAC volt, azonban Radványi Miklós együttese meglepetésre készült.

A csallóközi együttes esélyeshez méltóan, az első percektől nyomás alá helyezte ellenfelét, komoly helyzetet azonban nem tudtak kialakítani Kalmárék az első tíz percben. A mérkőzés 13. percében egy gyors kontratámadás után a hazaiak óriási ziccerbe kerültek, Federa törhetett kapura, aki már Jedličkát is becsapta, azonban a kapu fölé lőtt.

Ezt követően Balić került helyzetbe a másik oldalon, lövését könnyedén hárította  Repský.

Radványi Miklós látszólag remekül felkészítette csapatát a dunaszerdahelyi gárdából, akik 20 percnyi játék után sem tudtak komoly gólszerzési lehetőséget kialakítani, csupán lövésekig jutottak. A mérkőzés 24. percében Davis tört be a tizenhatoson belülre, majd Kalmár elé próbált tálalni, de a hazaiak játékosa Weir megelőzte a DAC csapatkapitányát és kis híján öngólt szerzett.

A hazaiak védelmének feltörése komoly gondokat okozott a DAC támadóinak, ugyanis Kalmárék komoly ziccer nélkül zárták az első játékrészt. Radványi Miklós csapata közelebb járt a gólhoz, az egykori dunaszerdahelyi mester tanítványai bátran futballoztak az esélyesebb DAC ellen.

Az első játékrész egy dunaszerdahelyi lehetőséggel zárult, az új igazolás Sidney Friede durrantott a kapu fölé.

Szünetről visszatérve Bernd Storck az öltözőben hagyta a sárga-kékek csapatkapitányát, Kalmár Zsoltot és helyére Sharanit küldte be. A csallóköziek remekül kezdték a második játékrészt, a 48. percben a remek formában futballozó Andrija Balić, utat találva a sorfalban állók között, megszerezte a vezetést a DAC-nak.

A hazaiak a 67. percben kihasználták a vendégek labdavesztését, Blahút beadásáa után Mazan érkezett remek ütemben. Jedlička kapujába juttatta a labdát. A hajrában mindkét csapat cserékkel próbálta felpörgetni a támadójátékát, ami izgalmas utolsó húsz percet ígért.

Negyedórával a lefújás előtt a DAC előtt adódott komoly lehetőség, Sharani próbálkozása centikkel kerülte el a hazai kaput. Az utolsó tíz percben mindkét csapat megnyerhette volna a mérkőzést, de a hajrát a DAC bírta jobban, a meccs utolsó perceiben óriási nyomás alatt tartotta a hazaiak kapuját.

Hírdetés

A ráadás perceiben a sárga-kékek új igazolása, a német Sidney Friede volt a nyerőember, aki a 93. percben megszerezte a győztes találatot a dunaszerdahelyieknek.

A sárga-kékek szombaton a MOL Arénában a bodrogközi Geri Gergely által vezetett Nyitrát fogadják.

Fortuna Liga, 2. forduló:

FK Pohronie Garamszentkereszt – FC DAC 1904 1-2 (0-0)

Štadion FK Pohronie, Garamszentkereszt, v.: Ochotnický

Gólszerzők: Mazan (67.) ill. Balić (48.), Friede (90+3.)

Sárga lapok: Chríbik (30.), Župa (54.), Badolo (55.), Pavlík (62.), Špiriak (69.), Mazan (85.), Repiský (90+2.) ill. Schäfer (29.), Blackman (31.), Kružliak (68.), Jedlička (90+8.)

Garamszentkereszt: Repiský – Župa, Špiriak, Pavlík, Bangala (Matič 72.) – Blahút (Petrák 83.), Weir, Chríbik, Badolo – Fadera (Abrahám 89.), Mazan (Pellegrini 89.). Vezetőedző: Radványi Miklós

DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis (Fábry 79.) – Schäfer – Friede, Kalmár (Sharani 46., 78.), Balić  – Ramirez, Divkovič (Malý 90+6.). Vezetőedző: Bernd Storck.

 

A forduló további eredményei a szerdai játéknapon:

AS Trencsén – FC ViOn Aranyosmarót 1-1 (0-0)

ŠKF Szered – FK Szenice 4-0 (2-0)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »