Drámai csatában jutott tovább az FK Csíkszereda a román sztárcsapaton

Drámai csatában jutott tovább az FK Csíkszereda a román sztárcsapaton

Tizenegyespárbajban dőlt el a továbbjutás az FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo találkozón a labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében. A székely együttes húsz büntető után harcolta ki a legjobb nyolc közé kerülést.

Hiába vezetett két góllal is az FK a csütörtök esti találkozón, a Dinamo egyenlített. A rendes játékidő 2–2-es döntetlennel ért véget, majd következett a 2×15 perces hosszabbítás. A ráadás első félideje gól nélkül zárult, a másodikban viszont hátrányba került az FK.

a Bukaresti Dinamo egyenlített. Ezzel még nem ért véget a találkozó, a 114. percben szabadrúgást végezhettek el a hazaiak, a beadásnál Berde István nagyszerű mozdulattal vette célba a fővárosiak hálóját, és a játékszer a kapuban landolt: 3–3. Mivel a hosszabbítás is egyenlő állásnál ért véget, következhetett a büntetőpárbaj.

Hírdetés

A tizenegyeseknél tovább fokozódott az izgalom, ugyanis tizenkilenc sorozat után sem tudták döntésre vinni a csapatok. Végül a huszadik büntető döntött, ekkor Delorge, a Dinamo játékosa hibázott, és már ünnepelni kezdtek a csíkiak, de a játékvezető megismételtette.

Szerencsére a védő második próbálkozását is elcsípte Bordás Dániel kapus, ezzel továbbjutott az FK Csíkszereda, és története legnagyobb sikerét érte el.

Külön öröm a helyi magyar szurkolók számára, hogy két székely csapat is ott lesz a Román Kupa legjobb nyolc együttese között, hiszen szerdán a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 5–0-s sikerrel búcsúztatta a CS Mioveni együttesét.

Nyitókép és forrás: Székelyhon


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »