Drámai: a magyar gyerekek 30 százalékának mentális problémája van

Az országban élő 1,5 millió gyermek 25-30 százalékának van legalább egy pszichológiai, vagy pszichiátriai súlyosságú problémája, vagyis 4-500 ezer gyermekkel kellene foglalkozniuk a szakembereknek.

A Magyar Nemzetnek Sófi Gyula, a Heim Pál Gyermekkórház pszichiátriai osztályának főorvosa azt mondta: mindössze 60-80 gyermekpszichiáter dolgozik az országban, az orvosok egyre túlterheltebbek és nincs utánpótlás.

Eközben az országban élő 1,5 millió gyermek 25-30 százalékának van legalább egy pszichológiai, vagy pszichiátriai súlyosságú problémája, vagyis 4-500 ezer gyermekkel kellene foglalkozniuk a szakembereknek. Bár az érintettek nagy részét alapellátásban kezelni tudják, sokaknak szakorvosra lenne szüksége – mondta a szakember.

“Sófi Gyula szerint kiemelkedően gyakori a gyerekek körében a figyelemzavar, amely minden huszadik gyereket érint, de egyre több az önsértő, drogfüggő vagy serdülőkori skizofréniában szenvedő fiatal is.”

Szerinte a kórházakban aránytalanul kevés, 130-150 ágy van csak ezeken az osztályokon, ezért sok családnak több száz kilométert kell utaznia.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Mentálisan sérült férfit lőttek le a rendőrök, a nővére kért segítséget, de nem erre számítottA mentális betegségek gyakoribbak a meddőséggel küzdő nők gyermekeinélRovatok: KülföldTelepülés: MagyarországCímkék: külföld, Magyarország, mentális problémák, gyerekek, pszihológia, statisztikai adatokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »