Dráma a franciáknál: Karim Benzema már el is hagyta Katart

Dráma a franciáknál: Karim Benzema már el is hagyta Katart

Karim Benzema nem lesz ott a katari világbajnokságon. A franciák szombati edzésén újabb sérülést szenvedett, így a bizonytalanságból bizonyosság lett, nem vehet részt a tornán. A párizsi L’Équipe szerint már el is hagyta Katart. 1978 óta ez lesz az első világbajnokság, amelyen nem vesz részt az aktuális aranylabdás.

„Életemben soha nem adtam fel, de ma este is a csapatra kell gondolnom, ahogy mindig is tettem, ezért az ok azt súgja, hogy adjam át a helyem valakinek, aki segíthet a csapatunknak abban, hogy egy jó világbajnokságot csináljunk. Köszönök minden támogató üzenetét” – írta az Instagramon.

„Rendkívül szomorú vagyok Karim miatt, aki ezt a világbajnokságot mindennél fontosabbnak tartotta. A francia csapatot ért újabb csapás ellenére teljes mértékben megbízom a játékosaimban. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megfeleljünk a ránk váró hatalmas kihívásnak” – reagált Didier Deschamps szövetségi kapitány, aki egyelőre nem jelölte meg, kit hív be a Real Madrid megsérült sztárja helyett.

Hírdetés

A L’Équipe szerint erre az AS Monaco csatára, a Ferencváros ellen is látott Wissam Ben Yedder, a Manchester United szélsője, Anthony Martial vagy Moussa Diaby, a Bayer Leverkusen futballistája esélyes. A három közül Ben Yedder igazi posztja hasonlít leginkább Benzemáéra.

A franciák közül korábban Presnel Kimpembe, Mike Maignan, N’Golo Kanté, Paul Pogba és Christopher Nkunku is kiesett. A L’Équipe szerint a mostani helyzet növelheti Ousmane Dembélé játékperceit, Ebben az esetben Griezmann vagy Mbappé játszana középen, Benzema helyén. Olivier Giroud igazi középcsatár, de nyilván nem fogja végigjátszani a torna összes mérkőzését.

1978-ban, Argentínában fordult legutóbb elő, hogy az aktuális aranylabdás, akkor a dán Allan Simonsen, nem tudott részt venni a világbajnokságon. Korábban is csak egyszer, 1958-ban (Alfredo Di Stéfano) történt ilyen.

Nyitókép: MTI/AP/Francois Mori

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »