Drágulóban az olaj

Drágulóban az olaj

A világ piacai közül csupán a magyar tőzsde tud pozitív eredményeket felmutatni, még az ázsiai piacok is negatív képet mutatnak. A bitcoin árfolyama továbbra is hétezer dollár alatt mozog. Folytatódik a nyárias meleg.

Gyengülést mutattak az ázsiai tőzsdék csütörtök reggel:

Vesztettek erejükből a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói:

Gyengültek a főbb európai tőzsdék is a szerdai záráskor:

Emelkedni tudott a Budapesti Értéktőzsde legfontosabb részvényindexe

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 89,15 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel, 37 971,57 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 10,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Emelkedett az olaj világpiaci ára csütörtök reggelre, a WTI hordójáért 66,93 dollárt kell fizetni, míg a Brent hordóját 72,17 dolláron jegyezik.

A forint árfolyama vegyesen változott csütörtök reggelre:

kértek 7 óra körül a bankközi devizapiacon. Az euró/dollár kurzus 1,24 volt.

A bitcoin kriptovaluta egységéért 6940,79 dollárt kértek a MarketWatch szerint, ami 0,75 százalékos emelkedés.

Az ipari termelés februári részletes adatait közli ma második becslése alapján a KSH

A KSH áprilisi 6-án kiadott első becslése szerint februárban az ipari termelés 4,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a nyers és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt. Az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal emelkedett a szezonálisan és a munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás. Januárban 6,9 százalékkal nőtt az ipari termelés a nyers adat szerint, munkanappal kiigazítva 6,7 százalékos volt az emelkedés.

A mezőgazdasági termelői árak februári adatairól is érkeznek adatok

A növényi termékek árának 2,6 és az élő állatok és állati termékek árának 1,4 százalékos növekedéséből eredően januárban a mezőgazdasági termelői árak 2,1 százalékkal növekedtek az egy évvel korábbiakhoz képest. Az áremelkedés üteme tovább lassult a decemberi 5,1 és a novemberi 7,7 százalékról. Főképp az állati termékek drágulása mérséklődött a decemberi 17,4 százalékról 8,9 százalékra. A tej ára januárban 5,8, a tojásé 24,6 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel azelőtt a decemberi 14,5, illetve 33,1 százalékos éves emelkedés után.

Csütörtökön is napos, tavaszi időre számíthatunk, délután azonban nyugaton záporok, zivatarok alakulhatnak ki, melyeket viharos széllökések, és néhol apró szemű jég is kísérhet. Az esti és éjszakai órákban a Dunántúlon és a középső tájakon kell további záporra, zivatarra készülni. Napközben többfelé élénk, helyenként erős lesz a délkeleti szél. 22-27 fok várható. Nem várható fronthatás.

 

Fizetőssé tehetik a Facebookot

Bár Mark Zuckerberg megígérte az őt kikérdező szenátori bizottságnak, hogy mindent megtesznek adatkezelésük átalakításáért, a törvényhozók inkább új szabályozási rendszert vezetnének be a „folyamatos önszabályozás helyett”.

Átlag alatti osztalékot fizet a Mol

Az extra osztalékkal számított összeg háromszorosát is ki tudná fizetni a Mol az eladósodottság növekedése nélkül. A közgyűlés csütörtökön határoz az osztalékról. A menedzsment részben a poliolprojekt miatt ilyen óvatos.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »