Drágulás – Egyszeri pénzbeli segítséget nyújtana a kormány a leginkább rászorulóknak

Drágulás – Egyszeri pénzbeli segítséget nyújtana a kormány a leginkább rászorulóknak

Az élet minden területén tapasztalható drágulás miatt a szlovák kormány egyszeri támogatást nyújtana a leginkább rászoruló csoportoknak, melyet még nyárig kifizetnének. A hírt Milan Krajniak munka- és szociálisügyi miniszter erősítette meg a szerdai kormányülés előtt.

“Az első csoportot az anyagi szükséghelyzetben (hmotná núdza) lévők képezik, a másodikat a gyermekes családok (rodiny s nezaopatrenými deťmi), továbbá az egyedül élő munkanélküliek, a legalacsonyabb bevétellel rendelkező nyugdíjaskorúak, ahogy az alacsony bevételű gondozók és asszisztensek”

ismertette Krajniak azzal, hogy a koalíciós partnereknek már bemutatta a konkrét javaslatot a segítségnyújtás összegeivel együtt. Konkrét számokról nem akart beszélni a miniszter, a teljes összeg azonban több mint 50 millió euró lenne.

Krajniak szerint egyszeri támogatásról lenne szó, amelynek elegendőnek kellene lennie a többletköltségek lefedésére “minimálisan őszig”.

“Ma 13 órától folytatódik a koalíciós tanács, mivel most keresni fogjuk a forrásokat, amelyeket erre a célra fordíthatunk”

tette hozzá.

Hírdetés

Krajniak szerint senki sem talált kivetnivalót a támogatni kívánt csoportok összetételén.

“A támogatásnál az egyes csoportokban lévők között lehet átfedés, például az anyagi szükséghelyzetben lévő családnak egyúttal vannak (eltartott) gyermekei is”

mondta a miniszter, aki szerint a támogatást akár egyszeri adóbónusz formájában is odaadhatják majd.

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes elmondása szerint épp az ő pártja volt az, amelyik a koalíciós tanácson megnyitotta az árnövekedés miatti problémák megoldásának kérdését.

“Van néhány megoldási javaslat az asztalon. Az egyik a családi pótlékok (rodinné prídavky) emelése, a másik célzott segítségnyújtás a szegénységgel fenyegetett specifikált családok számára. Pártként az adóbónusz növelését célzó megoldásokat is érvényesítünk, amelyek az alsó- és középosztálynak segítenének”

tette hozzá Remišová.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »