Drágul a taxizás Sepsiszentgyörgyön

Drágul a taxizás Sepsiszentgyörgyön

Emelik az árakat a sepsiszentgyörgyi taxisok, mert jelentősen megnőttek a kiadásaik. A helyi tanács novemberi soros ülésén jóváhagyta az új díjszabásokat, pontosabban azt a felső határt, aminél többet nem kérhetnek az utasoktól.

Bár első látásra jelentős a különbség az eddigi és az új tarifák között, a valóságban kisebb lesz – állítja Győr Árpád, a független taxisok Sugás Egyesületének képviselője. Mint elmondta, az üzemanyag és a karbantartás növekvő költségeit a Capitaly taxivállalat számolta össze, ezek alapján kértek árigazítást.

Hírdetés

Jelenleg – egy öt-hat évvel ezelőtt elfogadott határozat szerint – kilométerenként 2,80 lejt kérnek a nappali fuvarozásért és 3,30 lejt az éjszakaiért. A tanácshatározat a nappali felső határt 3,70 lejre, az éjszakait pedig 5,50 lejre emelte kilométerenként, ám ez Győr Árpád szerint nem azt jelenti, hogy holnaptól ennyi is lesz. Véleménye szerint 3,20 és 3,40 lej közötti összeget kérnek majd a nappali és úgy 3,70–3,80 lejt az éjjeli utasaiktól – minden cég vagy magántaxis a saját árpolitikája szerint –, többet ugyanis nem bírnak meg az ügyfelek. Ha az infláció nagyon nagy lesz, lehet, hogy három év múlva megközelítik a most megszabott plafont, de erről még szó sincs – szögezte le.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »