Dragnea nem ellenzi, hogy 300 fõsre csökkenjen a parlamenti létszám

Dragnea nem ellenzi, hogy 300 fõsre csökkenjen a parlamenti létszám

Nincsenek fenntartásai egy 300 fős parlament kialakításával kapcsolatban – jelentette ki Liviu Dragnea, a PSD elnöke.

Dragneát azért kérdezték a képviselők és szenátorok számának csökkentéséről, mert Traian Băsescu volt államfő hétfőn azt írta Facebook-oldalán, hogy Klaus Johannis államfő helyesen döntött, amikor betartotta az alkotmánybíróság határozatát Laura Codruţa Kövesi leváltásával kapcsolatban, viszont várja annak az alkotmánybírósági határozatnak az életbe ültetését is, amellyel érvényessé vál a 2009-es népszavazás a parlament 300 fősre csökkentéséről.

Hírdetés

Dragnea elmondta, hogy a parlament 300 fősre való csökkentésével kapcsolatban nincsenek fenntartásai, ugyanakkor kiállt a kétkamarás parlament megmaradása mellett, amelyről más EU-tagállamok képviselői is úgy vélekednek, hogy sokkal hatékonyabb a demokrácia és a demokratikus vita szempontjából.

“Ma nem akarok erről vitát kezdeményezni, azonban nincs lezárva a téma. Ezt az ötletet, hogy kevesebb honatya üljön a parlamentben – 300 és például a kisebbségek képviselői – már akkor is elfogadtam, amikor szó volt róla, akárcsak az uninominális választási rendszert. Még fogunk erről beszélni” – nyilatkozta Dragnea. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »