Dragnea: nem buktatunk kormányt

Dragnea: nem buktatunk kormányt

Nem nyújt be bizalmatlansági indítványt a Szociáldemokrata Párt (PSD) a kormány ellen, hagyja, hogy a szakértői kabinet kitöltse az őszi parlamenti választásig tartó mandátumát – jelentette ki Liviu Dragnea, a párt elnöke vasárnap este az önkormányzati választás urnazárását követően.

drag483645_bLiviu Dragnea

„Nem. Felelősségteljes ember vagyok” – válaszolt a politikus arra a kérdésre, hogy a sikeresnek nevezhető választási szereplést követően megkísérlik-e megbuktatni a kormányt. „Még ha néha voltak is olyan párttársaim, akik harcosabban viselkedtek, engem elsősorban az ország stabilitása érdekel” – közölte a politikus. Emellett arra is rámutatott, hogy a kormánybuktatás után az új kormányfő kijelölése a szociáldemokratákkal ellentétes táborból származó Klaus Johannis államfő hatásköre lenne.

„Nem akarjuk most átvenni a kormányzást, mert nem tudjuk. Az esetlegesen megszavazott bizalmatlansági indítványt követően Johannis elnök elé kerülnénk, aki biztosan nem nevez ki PSD-s miniszterelnököt, biztosan olyan jelöltet nevez meg, akit mi nem tudunk elfogadni, így néhány hónapnyi instabilitás következhet, olyan gazdasági következményekkel, amelyeket senki sem akar” – összegzett Dragnea.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »