Dragnea ismét rendkívüli jogorvoslati kérelemmel fordult a legfelsõbb bírósághoz

Dragnea ismét rendkívüli jogorvoslati kérelemmel fordult a legfelsõbb bírósághoz

Semmisségi folyamodvánnyal fordult a legfelsőbb bírósághoz Liviu Dragnea, a fiktív alkalmazások perében rá kiszabott, három és fél éves börtönbüntetésről szóló ítélet eltörlését kérve.

Ez a második rendkívüli jogorvoslati kérelem, amelyet benyújt Dragnea, miután múlt héten semmisségi panaszt terjesztett az ügyben a legfelsőbb bíróság elé.

Az ügy másik két vádlottja, a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóság volt igazgatója, Floarea Alesu, valamint Olguţa Şefu volt igazgatóhelyettes, szintén semmisségi panaszt nyújtott be.

Hírdetés

A Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnökét, Liviu Dragneát május 27-én ítélték jogerősen három év fél év szabadságvesztésre hivatali visszaélésre való felbujtás miatt. Ugyanabban az ügyben Floarea Alesu három év és hét hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, Olguţa Şefut pedig egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A vĂĄd szerint Dragnea – aki a tettek elkĂśvetĂŠsekor a Teleorman megyei tanĂĄcs elnĂśke volt – kĂśzbenjĂĄrt annak ĂŠrdekĂŠben, hogy a PSD megyei szervezetĂŠnek kĂŠt munkatĂĄrsĂĄt a gyermekjogvĂŠdelmi igazgatĂłsĂĄg alkalmazza, ĂŠs rendszeres havi bĂŠrt fizessen nekik Ăşgy, hogy kĂśzben a kĂŠt nő soha nem jelent meg hivatalos munkahelyĂŠn, ĂŠs semmifĂŠle tevĂŠkenysĂŠget nem vĂŠgzett ott.(agerpres)

NyitĂłkĂŠp: euractiv.com


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »