Dragnea: Iohannis legfőbb célja, hogy én eltűnjek

Dragnea: Iohannis legfőbb célja, hogy én eltűnjek

Lehetséges, hogy újabb eljárásokat indítanak ellene, és az államelnök legfőbb célja, hogy ő eltűnjön, nyilatkozta szerdán Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Az Antena3 televízió műsorában a szociáldemokrata pártelnök elmondta, hogy eddig két olyan perbe rángatták bele, amelyhez nem volt köze, azonban biztos benne, hogy újabb eljárásokat indítanak ellene.

“Kérte a legfelsőbb bíróságon, hogy nyissanak meg ügyeket líceumi éveimből, általános iskolás koromból, az óvodából vagy még mielőtt megszülettem. Nem vagyok buta! Világos előttem Klaus Werner Iohannis legfőbb célja, hogy én eltűnjek. Mit tesznek az ügyészek a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) törvénytelen finanszírozásával kapcsolatban? Abszolút semmit. Miért? Mert politikai része ennek a rendszernek, Ludovic Orbannal az élen, ezzel a rajzfilm figurával, akit kötélen ráncigálnak és gazdái szemében leli meg boldogságát. A PNL-t a legmélyebb mocsárba vitte, amelyben egy párt valaha találta magát” – nyilatkozta Dragnea az Antena3 műsorában.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy Iohannis közvetlenül beavatkozott-e az elítélésébe Dragnea azt válaszolta: “Igen, ez az én véleményem”.

“A második ítéletemről beszélünk, amelyet teljesen ártatlanul és bizonyítékok nélkül kapok. Egyebekről is hallottam…fenyegetéseket vagy figyelmeztetéseket: „Vigyázz az offshore törvénnyel, enged ki úgy, ahogy eredetileg volt, vigyázz ne szervezz nagygyűlést, mert sok embert zavarna, vigyázz, mert nagy a nyomás a bírákon” – tette hozzá a képviselőház elnöke, aki arról is beszélt, hogy a hírszerző szolgálat egyik alkalmazotja mesélt neki a bírák “elintézéséről”, azonban nem mondhatja el a nevét, mert baja eshet az illetőnek.

Agerpres


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »