Dragnea az Európai Unió Bíróságán „puccsolná meg” Dãncilã PSD-elnöki kinevezését

Dragnea az Európai Unió Bíróságán „puccsolná meg” Dãncilã PSD-elnöki kinevezését

Az Európai Unió Bíróságához kíván fordulni Liviu Dragnea volt szociáldemokrata pártelnök abban az ügyben, amelyben megfellebbezte a párt június 29-e kongresszusa nyomán tisztségbe iktatott új vezetőséget.

A jelenleg fellebbviteli szakaszban levő perben az illetékes bíró csütörtökön közölte, hogy több igénylést is benyújtottak az üggyel kapcsolatban, amelyek közül az egyikben azt kéri Liviu Dragnea, hogy forduljanak az Európai Unió Bíróságához. Arról nem nyilatkozott a bíró, hogy konkrétan mire vonatkozik a kérelem. Végül október 31-ére halasztották a tárgyalást, hogy valamennyi fél tájékozódhasson a benyújtott okiratokról.

Dragnea nem volt jelen a tĂĄrgyalĂłteremben, az ĂźgyvĂŠdje kĂŠpviselte.

Hírdetés

Augusztus 9-én a bukaresti törvényszék elutasította Liviu Dragnea beavatkozási kérelmét, amelyet a PSD azon peréhez nyújtott be, amelyben az alakulat a párt alapszabálya módosításainak és az új vezetőség bejegyzésének jóváhagyását kérte.

Dragnea ezen igénylésének köze van a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatósággal kapcsolatos perhez, amelyben a volt PSD-elnököt három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Dragnea azzal ĂŠrvel, hogy a bĂ­rĂĄk dĂśntĂŠse ĂŠrtelmĂŠben az Ăźgyben ĂŠrintett kĂŠt nő fiktĂ­v alkalmazĂĄsĂĄval csalĂĄs tĂśrtĂŠnt, ennĂŠlfogva a PSD Teleorman megyei szervezete, ahol a kĂŠt nő valĂłjĂĄban dolgozott, tĂśrvĂŠnytelenĂźl folytatta tevĂŠkenysĂŠgĂŠt 2006 ĂŠs 2012 kĂśzĂśtt, ezĂŠrt fel kellene szĂĄmolni a szervezetet. A volt pĂĄrtelnĂśk ĂĄllĂ­tĂĄsa szerint tovĂĄbbĂĄ a SzociĂĄldemokrata PĂĄrtot is fel kell szĂĄmolni, mivel a jĂşnius 29-i kongresszuson – amelyen megvĂĄlasztottĂĄk a pĂĄrt Ăşj vezetősĂŠgĂŠt ĂŠs mĂłdosĂ­tottĂĄk az alapszabĂĄlyt – a Teleorman megyei szervezet kĂźldĂśttjei is szavaztak. (kĂśzlemĂŠny)

NyitĂłkĂŠp: G4media.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »