Dragnea: a következõ PSD-tüntetés sokkal nagyobb lesz

Dragnea: a következõ PSD-tüntetés sokkal nagyobb lesz

Szombaton kis méretű tüntetés volt ahhoz képest, amit a Szociáldemokrata Párt (PSD) a jövőben fog szervezni – jelentette ki Liviu Dragnea, a párt elnöke vasárnap este az Antena 3 televízió műsorában.

Dragnea kifejtette, a szombati nagygyűlést azért tartották, hogy tiltakozzanak a Klaus Johannis államfő által támogatott ‘utálatos’ rendszer és a párhuzamos állam ellen, valamint azért, mert a szociáldemokratákat ‘sértegették’ és ‘fenyegették’, amire reagálniuk kellett. Hozzátette, a következő PSD-szimpátiatüntetés sokkal nagyobb lesz, mint a szombati, és más helyszínt keresnek neki, mert ‘nem lehet a Victoriei téren’.

Hírdetés

A DNA-főügyész tisztségből való visszahívását előíró alkotmánybírósági döntéssel kapcsolatban Dragnea azt mondta: amennyiben Johannis elnök ‘elköveti azt a fatális hibát, hogy nem ülteti gyakorlatba az alkotmánybíróság döntését’, minden polgári, alkotmányos és parlamenti eszközt fel fognak használni a döntés tiszteletben tartásának érdekében.

Arra a kérdésre, hogy eljuthat-e a helyzet az államfő felfüggesztéséig is, a PSD elnöke azt felelte: ‘Akármeddig eljuthat.’ (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »