Dorin Florea tanácsadója marad Csegzi Sándor

Dorin Florea tanácsadója marad Csegzi Sándor

Dorin Florea rábeszélésére meggondolta magát Csegzi Sándor, és elállt korábbi szándékától; az egykori alpolgármester a továbbiakban is vállalja a tanácsadói tisztséget. 

IMG_3049_bCsegzi Sándor

Azon túl, hogy elégedett a munkájával, a városgazda arról biztosította Csegzit, hogy nincs szándékában Claudiu Maiorral helyettesíteni. Mint ismert, a jogerősen elítélt demokrata-liberális alpolgármester kénytelen volt megválni székétől, ezért felettese tanácsadói tisztségbe „mentette át”. Csegzi Sándor ezek után úgy érezte, hogy a továbbiakban nincs szükség a munkájára.

„Nem volt bennem semmiféle sérelem vagy tüske, elvégre az évek során a polgármester valamennyi kezdeményezésemet támogatta, és cserébe soha nem kért olyasmit, amelynek teljesítése lelkiismeret-furdalást okozott volna. Viszont úgy éreztem, hogy Claudiu Maior tanácsadói tisztségbe helyezésével többé nincs szükség rám. Elképzelésem szerint a Marosvásárhelyi Kulturális Tudományegyetem igazgatójaként folytattam volna tevékenységemet, de Dorin Florea meggyőzött, hogy a városházán is igény van a munkámra” – mondta el lapunknak Csegzi, hozzátéve, hogy nem egy életfogytiglani állapotról, hanem a választásokig fennmaradt két-három hónapról van szó.

Cáfolta azokat a spekulációkat, miszerint azért mondott volna le, hogy jobban elő tudja készíteni a választási kampányát. Leszögezte, mivel az RMDSZ nem tart igényt a munkájára, függetlenként nem áll szándékában visszatérni a politikába, tanácsadóként és az önkormányzati fennhatóság alatt lévő egyetem vezetőjeként sokkal hatékonyabb tud lenni a közigazgatásban, mint volt azelőtt helyi képviselőként vagy alpolgármesterként.

Mint ismeretes, Csegzi három mandátumon keresztül volt Florea helyettese, és azok után került tanácsadói tisztségbe, miután 2012 nyarán az RMDSZ egy számára megalázónak vélt helyet biztosított volna a tanácsosi listán. „Annak idején is Florea felkérésére vállaltam el a tanácsadói tisztséget, mivel mindkettőnk számára egyértelműen kiderült, hogy a tizenkét éven keresztül kifejtett tevékenységemet senki nem viszi tovább. Amit addig tettem, nem örvendett túl nagy sajtóvisszhangnak, de amint abbahagytam, kiderült, hogy hiányzik” – fejtette ki Csegzi.

Nevéhez elsősorban az egykori népi egyetem újjáélesztése és egy teljesen más, a mai követelményeknek megfelelő pályára helyezése, a marosvásárhelyi felsőoktatási intézmények közötti nemzetközi kapcsolatok kialakítása, tudományos workshopok, kiállítások szervezése, a duális oktatás újrahonosítására tett kísérletek fűződnek. A volt alpolgármesternek a városházán is fontos szerep jutott a kombinát volt ülepítőjének az ökologizálásában, a távhőszolgáltató vállalat felszámolási folyamatában, különböző zöldprojektekben és nemzetközi közkapcsolatokban.

Eközben Claudiu Maior is megerősítette, hogy egy pillanatig sem pályázott Csegzi tisztségére vagy szerepkörére. A továbbiakban mindketten Florea tanácsadói lesznek, ahogy egyébként a 2012-ben kezdődő mandátum elején is voltak.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »