Dörgött-villámlott…

Dörgött-villámlott…

Száz parlamenti képviselő 438 alkalommal lépett az ékes szólás mezejére napirend előtt s után. Amit lelket üdítő dalként üdvözöltek az egyik oldalon, károgásnak minősítették a másikon.

A Házszabály szerint csak országos ügyekben szabadna, illene napirenden kívül szólni, – de ki mondja meg, mi számít annak, s mi nem, elvégre mérlegelni csak az elhangzása után lehet. Volt, aki szónoklata befejeztével elégedetten körbenézett, a füttyöt halván pedig azzal vigasztalta magát: amikor a sasok hallgatnak, a papagájok fecseghetnek. És voltak persze, akik figyelve szavaik fogadtatására, beszédük végeztével Arisztotelészt idézhették: „szóltam, meghallgattatok, értitek, ítéljetek! ”  A „szóltam” kijelentést gyakran kísérte: minek? Az „értitek” és „ítéljetek” viszont nem okozott gondot:  pártállástól függően tapsoltak, rikkantottak, fütyültek és dörömböltek. 

 

 

 

NAPIREND ELÖTT

Esztendőn át látványosan próbálták  meggyőzni nemes ügyeik igazáról egymástNem volt meglepetés, hogy ugyanazt egészen másként látták. A kormánypártok táltoson ültek, a szebb jelen és a még szebb  jövő reményében új politikáról, cselekvő  hazafiságról, igazságos Magyarországról, új adórendszerről, új munkahelyekről, tisztességes bérekről, és általános fellendülésről  beszéltek,  az  ellenzék szerint viszont porhintés volt az egész, és percig sem hitték, hogy „szárnya nőtt a rozzant gebének”.

Összeállításunk fontos sajátossága: rákattintva a „SZÓLALÁS” számaira eredetiben olvashatóak  az emlékezésre vagy feledésre méltó szónoklatok. Kellemes böngészést! 

KDNP

 

FIDESZ 

 

JOBBIK

 

MSZP 

 

DK

Hírdetés

 

LMP

 

PÁRBESZÉD 

 

NEMZETISÉGI KÉPVISELŐ 

 

 NAPIREND UTÁN 

Üres a karzat, tévéknek, újságíróknak híre-hamva, öten-hatan lézengenek a padsorokban. Olyan mintha a Dunába vizet öntenének! Mégis, mégis, dúlt a szólásszabadság, remélve, hogy emlékeznek majd rá, – a rokonok, barátok legalább…

FIDESZ 

 

KDNP

 

JOBBIK

 

MSZP

 

DK

 

LMP 

 

 FÜGGETLEN  


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »