Doppingügyek: a WADA beismeri, hogy nincs minden rendben

Doppingügyek: a WADA beismeri, hogy nincs minden rendben

Kész a reformokra Craig Reedie, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vezetője. Ezt arra reagálva jelentette ki, hogy Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke kedden azt mondta: világszerte felül kell vizsgálni a doppingellenőrzési rendszert.

Rio: melyik magyar mikor látható?

Reedie a NOB teljes ülésén, Rio de Janeiroban úgy fogalmazott: a jelenlegi rendszer nem rossz, de lehet rajta javítani. Egyúttal visszautasította a Bachtól érkezett kritikát, amely szerint a WADA túl későn reagált az Oroszországot érintő doppingbotrányra. Szerinte az sem volt hiba, hogy röviddel a riói játékok rajtja előtt hozták nyilvánosságra az úgynevezett McLaren-jelentést, mert úgy véli: a benne megfogalmazott eredmények olyan sokkolóak voltak, hogy nem lehetett visszatartani őket.

Kedden, a NOB 129. teljes ülésének kezdetén Thomas Bach azt mondta, át kell gondolni a WADA működését. A német sportdiplomata ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a NOB-nak korlátozottak a lehetőségei a doppingellenes harcban.

A július közepén nyilvánosságra hozott McLaren-jelentés megállapította, hogy Oroszországban központilag irányított doppingolás folyt. A WADA fővizsgálója, Richard McLaren emiatt a teljes orosz küldöttség kizárását javasolta a riói olimpiáról, erre azonban végül nem került sor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »