Dopeman másodfokon is felmentve

Dopeman másodfokon is felmentve

Másodfokon is felmentette a bíróság Dopemant, a miniszterelnök hungarocell-szobrának rugdosása ügyében. Ezzel helyben hagyták az elsőfokú ítéletet, amely bűncselekmény hiányában mentette fel Pityinger Lászlót.

A bíróság szerint a rapper nem követett el garázdaságot, amikor 2013 szeptemberében egy demonstráción Orbán Viktor hungarocellből készült szobrát ledöntötte és belerúgott az alkotás lehulló fejébe. A törvényszék az elsőfokú tárgyaláson felvetette a becsületsértés lehetőségét, de az érintett, Orbán Viktor nem reagált, így ezt végül nem vizsgálhatta a bíróság.

„Nekem nem az Orbán Viktorral van problémám, mint személlyel, hanem mint miniszterelnökkel, és mint regnáló hatalommal. Tehát akkor is ennek az irányába fejtettem ki a kritikámat. Azt gondolom, hogy ez sehol a világon nem megy másképp. Most a legutóbbi hírek szerint ugye a Greenday például egy díjátadón elkezdte mondani, hogy f**k Trump, most képzeljük el, ha guillotine-ba dobnák őket ezért. Döntsük el akkor, hogy mi hova tartozunk, állítólag küzdünk a migráció ellen, de mi nem akarunk a keleti diktatúrák módjára élni, ez a nyugati társadalom: hát itt bizony a másik fajta véleménnyel együtt kell tudni élni” – nyilatkozta a zenés, énekes.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »