Döntöttek a képviselők: 300 vagy 200 eurót kapnak az oltásért a 60 év felettiek

Döntöttek  a képviselők: 300 vagy 200 eurót kapnak az oltásért a 60 év felettiek

A parlament jóváhagyta a 60 év feletti beoltott nyugdíjasok  anyagi támogatását.

A javaslatot jelentős többséggel, 97 szavazattal fogadta el a parlament,

ehhez azonban kellett az is, hogy az ellenzéki Hlas a javaslat mellett szavazzon.

Hírdetés

Az SaS parlamenti frakciójának OKS-s képviselői, Ondrej Dostál és Radovan Kazda, illetve Márian Viskupič tartózkodtak a szavazástól.

Eredetileg 500 eurós juttatást szerettek volna adni azoknak  a 60 év feletti nyugdíjasoknak, akik már felvették a vagy év végéig megkapják a 3. oltást. Az összeget azonban végül háromszáz euróra csökkentették, amit már az SaS képviselői is támogatni tudtak, illetve kiderült, hogy lesz 200 eurós juttatás is.

Az elfogadott javaslat szerint azok a 60 év feletti idősek, akik már megkapták az emlékeztető adagot is, automatikusan 300 eurós pénzügyi hozzájárulásban részesülnek. Azok is jogosultak lesznek rá, akik ez év végéig regisztrálnak, és jövő év január 15-éig megkapják a védőoltást.

A 200 eurós juttatást azok a hatvan felettiek kapják, akik idén június 30-a óta már felvették a második oltást, vagy év végéig regisztráltak a második adagra, amit 2022. január 15-ig meg is kapnak. A 200 eurós anyagi juttatás azokra az idősekre is vonatkozik, akik november 25-e óta vették fel az első oltást, vagy ez év végéig regisztráltak rá, és 2022. január 15-ig megkapják azt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »