Döntős a Vasbányai–Mike duó, nem bírta a végét a kajak négyes

Döntős a Vasbányai–Mike duó, nem bírta a végét a kajak négyes

Harmadik lett a középfutamban, ezzel bejutott a döntőbe a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus duó a riói olimpián. A férfi-kajaknégyes, valamint Molnár Péter pedig a B-döntőben lesz érdekelt.

Az 1000 méteres magyar férfi-kajaknégyes az ötödik helyen végzett a középfutamban, így szombaton a B döntőben szállhat majd vízre. A Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás összeállítású hajó harcolt a legjobb nyolc közé jutást érő harmadik helyért, de a hajrát nem bírta. Hufnágel és Ceiner csütörtökön párosban a hetedik helyen végzett a fináléban.

A Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus duó harmadikként zárt középfutamában 1000 méteren, így bejutott a szám szombati döntőjébe. A számban 2013-ban világbajnok páros az éremesélyesek közé tartozik.

Molnár Péter a hatodik helyen végzett a 200 méter kajak középfutamában, ezzel a B döntőbe jutott. A 30 éves versenyző Tótka Sándorral párosban már indult ezen a távon, ahol a negyedik helyen zártak. Molnár Péter a riói játékok kezdete előtt három nappal került be az olimpiai csapatba Tótka Sándorral együtt a doppinggyanúba keveredett Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »