Döntőbírósághoz fordul a pozsonyi elkerülő kivitelezője

Döntőbírósághoz fordul a pozsonyi elkerülő kivitelezője

Döntőbírósághoz fordul a pozsonyi elkerülő kivitelezője. Állítása szerint az állam felelős azért, hogy késik a munkákkal. A hírt először a Denník N közölte.

A D4/R7 vonatkozó szakaszát a D4R7 Construction vállalat építené meg. A pert a Közlekedési Minisztérium már megerősítette a sajtónak. A munkálatok teljes költségét 860 millió euróra becsülik. Az állam által okozott késedelem jelentős anyagi kárt okoz a kivitelezőnek.

A félig spanyol, félig szlovák konzorcium szerint az állam késve adta ki az építési engedélyeket a telekspekulánsok miatt. Mire kiadták az engedélyeket, azokból hiányoztak a konzorcium által időközben foganatosított módosítások.

Hírdetés

A késedelem miatt a kivitelező nem tudja az eredetileg kitűzött időpontban átadni a szakaszt. Ez azért fontos, mert a konzorcium banki kölcsönből építi az autópályát, az államtól akkor kap pénzt, ha elkészült vele. Mivel ez az időpont kitolódik, nem tud fizetni a bankoknak, ami miatt minimum kamatköltségei keletkezek.

A vonatkozó szakasz közbeszerzési eljárását a II. Fico-kormány végezte, és az egész Viktor Stromček korábbi smeres közlekedési államtitkár koordinálta. A szerződést viszont már a III. Fico-kormány első heteiben, Roman Brecely sieťes közlekedési miniszter írta alá.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »