Döntőbe jutott Babos Tímea

Babos Tímea döntőbe jutott a brazíliai Florianópolisban zajló, 250 ezer dollár (69,8 millió forint) összdíjazású kemény pályás női tenisztornán.

A viadal honlapja szerint a szombattól már a riói olimpián szereplő magyar játékos csütörtökön a román Ana Bogdannal találkozott, az esőszünettel tarkított első szett pedig igazi drámát hozott: a világranglistán 44. Babos 5:2-re vezetett, de a 127. helyen álló ellenfele rövidítésre mentette a játszmát. Ebben Bogdan 5-0-ra elhúzott, négy szettlabdája is volt, de az első felvonást mégis a magyar teniszező hozta 1 óra 20 perc alatt.

A folytatásban Babos gyorsan brékelőnybe került, majd mindkét játékos többször is elvesztette az adogatását. A 23 éves magyar azonban 4:3-nál hozta a szerváját, majd ismét brékelte Bogdant, így 1 óra 58 perc elteltével fogadhatta ellenfele gratulációját.

A magyar teniszező a pénteki fináléban a Puerto Ricó-i Mónica Puiggal (37.) vagy a román Irina-Camelia Beguval (31.) találkozik.

Babos párosban is versenyben van, Jani Réka-Luca oldalán a Ljudmila Kicsenok, Nadja Kicsenok ukrán duóval mérkőzik este a döntőben.

Eredmény:
egyes, elődöntő:
Babos Tímea (6.) – Ana Bogdan (román) 7:6 (10-8), 6:3

később:
páros, döntő:
Babos Tímea, Jani Réka-Luca (3.) – Ljudmila Kicsenok, Nadja Kicsenok (ukrán)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »