Döntetlent játszott a FIFA-ranglistán utolsó San Marino!

Döntetlent játszott a FIFA-ranglistán utolsó San Marino!

Az ellenfél egy “top 200-as” együttes volt – barátságos mérkőzésen.

San Marino labdarúgó-válogatottja megszakította 18 meccses vereségsorozatát, története második győzelmét azonban nem sikerült megszereznie a Seychelles-szigetek elleni szerdai barátságos mérkőzésen, amelyen nem született gól.

A 33 ezer lakosú, Olaszországba területén fekvő San Marino a nemzetközi szövetség (FIFA) rangsorának utolsó, 211. helyén áll, Afrika legkisebb országa, a több mint háromszor annyi lakossal rendelkező Seychelles-szigetek pedig a 198.

Hírdetés

A szerdai házigazda San Marino – amely az észtek elleni, hétfői Nemzetek Ligája-találkozóra készül – 18 éve nem nyert nemzetközi mérkőzést. Százkilencvenhárom fellépése során egyetlen sikerét 2004-ben, Liechtenstein ellen aratta egy barátságos meccsen.

A vendég Seychelles-szigetiek sem büszkélkedhetnek sok jó eredménnyel, utóbbi 45 nemzetközi összecsapásukon nyeretlenek maradtak, ők legutóbb 2016-ban, Leshotót tudták legyőzni az Afrika Kupa selejtezőjében.

San Marino mindössze másodszor csapott össze Európán kívüli ellenféllel, s a csapatnál nagyon reménykedtek abban, hogy ezúttal ismét összejön a győzelem. A szerdai mérkőzés hajrájában mindent egy lapra feltéve rohamoztak, de a helyzeteik rendre kimaradtak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »