Döntetlen a horvátok ellen

Döntetlen a horvátok ellen

A júniusi Európa.bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott felkészülési találkozón 1-1-es döntetlent játszott Horvátország ellen.

Felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Horvátország 1-1 (0-1)
Groupama Aréna 22 ezer néző, vezette: Prihoda(cseh)

gólszerzők: Dzsudzsák (77.) illetve, Mandzukic (29.)

sárga lap: Szalai (80.) illetve, Vida (49.)

Magyarország: Dibusz (Bogdán, a félidőben) – Fiola, Guzmics, Lang, Korhut – Gera, Nagy (Elek, a félidőben) – Dzsudzsák (Stieber, 81.), Kleinheisler (Böde, 80.), Németh (Nikolics, a félidőben) – Priskin (Szalai, a félidőben)

Horvátország: Kalinic – Vrsaljko, Corluka, Schildenfeld, Vida – Antolic, Modric, Kovacic (Srna, 76.) – Brozovic, Mandzukic, Perisic

Bernd Storck kezdőcsapata ezúttal Dibusz Dénes nevével kezdődött, a védelem tengelyében azonban ismét a norvégok elleni pótselejtezőn megbízhatóan teljesítő Guzmics-Lang páros kapott helyet. Az előretolt Priskin Tamást jobb oldalról Dzsudzsák Balázs, balról Németh Krisztián támogatta.

A középkezdés előtt a magyar válogatott tagjai egy transzparenssel léptek a pályára, amin a szurkolóknak üzenve megköszönték az eddigi biztatásukat.

A szabálytalanságokkal bőven tarkított első félidő kevés helyzetet és enyhe horvát fölényt hozott. A 29. percben Ivan Perisic a bal oldalról élesen tette középre a labdát, amit Mario Mandzukic közelről a hálóba lőtt.

A játékrész egyetlen igazán veszélyes magyar lehetőségét Kleinheisler László 20 méteres lövése jelentette, de Kalinic szögletre tolta a bal alsóba tartó próbálkozást.

A szünetben négy helyen is változtató hazai szövetségi kapitány jóval agresszívebb és támadóbb szellemű játékot kérhetett, aminek köszönhetően az első negyedórában elsősorban a horvátok térfelén zajlottak az események, de nagyobb lehetőség, leszámítva egy újabb Kleinheisler átlövést, nem alakult ki a kapujuk előtt.

A 77. percben a frissen beálló Dario Srna 17 méteres  szabadrúgásból célt tévesztett, nem úgy mint két minutummal később Dzsudzsák. A magyarok csapatkapitánya gyönyörűen csavart az általa kiharcolt szabadrúgásból a bal felső sarokba.

A hajrában sem vett vissza a tempóból a motiváltabban futballozó válogatottunk, de az eredmény már nem változott. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »