Döntenie kell a kormánynak az üzemanyagok hatósági áráról

Szaporodni fog a hatósági ársapka miatt veszteséget elkönyvelő benzinkutak száma Magyarországon. Ennek oka az üzemanyagok nagykereskedelmi árának növekedése és a forint újbóli gyengülése a dollárral szemben

– olvasható a Holtankoljak.hu oldalán.

Hírdetés

A szakportál felhívja a figyelmet, hogy már most kevesebb mint 200 olyan kút van az országban, ahol még a hatósági árplafon alatt egy-két forinttal lehet üzemanyagot vásárolni, a legtöbb helyen azonban már 480 forintért kaphatunk csak benzint. 

Ha nem lennének hatósági árak, akkor az elmúlt időszak árváltozásait figyelembe véve a benzin átlagára 502, a gázolaj átlagára 517 forint lenne. A portál emellett arra is figyelmeztet, hogy már csak három hét maradt a kormány által elrendelt árstop időszakából, ezért február 15-ig ezért dönteniük kell, merre tovább.

Alapvetően három kimenetel lehetséges: vagy eltörlik a korlátozást, és az egekbe ugrik a benzin ára; vagy változatlanul hagyják a rendelkezést; netán az is felmerülhet, hogy új plafonértéket határoznak meg, csökkentve a kereskedők veszteségét.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »