Donald Tusk: Nem létezik tisztességes lengyel, aki Orbánt támogatná

Donald Tusk: Nem létezik tisztességes lengyel, aki Orbánt támogatná

Donald Tusk: Nem létezik tisztességes lengyel, aki Orbánt támogatná

Donald Tusk Budapesten, az ellenzéki összefogás rendezvényén (Forrás: Magyar Nemzet, Havran Zoltán)

Ahogy azt lapunk megírta, Emmanuel Macron francia elnök és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök az ukrán háború miatt került szóváltásba a héten. Morawiecki azt vetette Macron szemére, hogy amikor Vlagyimir Putyin elnökkel tárgyal, valójában egy bűnözővel áll szóba, ami nem helyes, a bűnözőket ugyanis le kell győzni.  – Ezek a mondatok egyszerre megalapozatlanok és botrányosak, de nem lepnek meg, hiszen Morawiecki úr, aki egy szélsőjobboldali pártból jön, beavatkozik a francia politikai kampányba, miután többször is fogadta Marine Le Pent, akit támogat – így reagált a választások előtt álló Macron a bírálatra.

Hírdetés

Most Donald Tusk, a lengyel ellenzéki Polgári Platform vezetője, az Európai Néppárt elnöke is beszállt az üzengetésbe – természetesen a francia elnök oldalán.

Mint azt a Twitteren írta, Tisztelt Elnök úr, kedves Emmanuel, nincs olyan tisztességes lengyel, aki Le Pen asszonyt támogatná. Úgy ahogy olyan tisztességes lengyel sincs, aki Orbánt vagy Putyint támogatja. A lengyelek elsöprő többsége Európa, Ukrajna és a szabadság oldalán áll. Függetlenül azoktól a butaságoktól, amiket Morawiecki összehord.

Sokszor írtunk már róla, hogy a hamarosan leköszönő EPP-elnök gyakran sértegeti a magyar miniszterelnököt a mikrobolgján. 

Donald Tusk legutóbb március 15-én járt hazánkban, akkor az ellenzéki összefogás rendezvényén vendégeskedett, s nyíltan Márki-Zay Pétert támogatta a választási küzdelemben. A miniszterelnök-jelölt bukása után Tusk – kivételesen – nem kommentálta közeli szövetségese vereségét, sem az újabb fideszes kétharmadot.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »