Donald Trump szerint Orbán Viktor jó munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében

Donald Trump szerint Orbán Viktor jó munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében

Orbán Viktor miniszterelnök jó munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök hétfőn a washingtoni Fehér Házban, ahol a magyar kormányfőt fogadta munkalátogatáson.
Az amerikai elnök úgy fogalmazott, hogy a magyar miniszterelnököt egész Európában tisztelik. Kiemelte azt is, hogy Magyarország büszke és jó tagja a NATO-nak. Méltatta Trump azokat az erőfeszítéseket is, amelyeket a magyar kormány tesz az illegális migráció ellen, és leszögezte, hogy Európában óriási problémát okoz.

Hírdetés

Orbán Viktor elmondta: Magyarország büszke arra, hogy fontos ügyekben, például az illegális bevándorlás és a terrorizmus elleni harcban közösen lép fel az Egyesült Államokkal.

Donald Trump megjegyezte azt is, hogy szerinte Orbán Viktor kemény ember, de nagyon jót tett az emberekkel, akik tisztelik őt. Orbán Viktor az Egyesült Államok és Magyarország közti stratégiai szövetség kiterjesztését emelte ki amerikai látogatásának fő céljaként. A munkalátogatáson a miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a két ország számos fontos területen hasonló erőfeszítéseket tesz, és a közös témák közül kiemelte az illegális bevándorlást, a terrorizmus elleni harcot és a keresztény közösségek védelme érdekében tett lépéseket. A demokratikus reformokat érintő kérdésre válaszolva a magyar miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a kormány a 2011-ben kidolgozott új alkotmány alapján dolgozik.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »