Donald Trump népszerűsége rekord magasan a félidei választások előtt

Már csak egy hét van hátra a 2018-as amerikai félidős választásokig, Trump népszerűsége rekordokat dönt.
Egy héttel a félidős választások előtt az amerikai elnök, Donald Trump népszerűsége az egekben, közel három százalékponttal emelkedett az előző hónapban mért eredményhez képest – tette közzé a Breitbart az NBC/Wall Street Journal felmérése alapján

A Wall Street Journal közvélemény-kutatása szerint Donald Trump népszerűsége most 47 százalékponton áll, ami egyértelműen “magas” minősítést jelent. A szavazók érdeklődése a félidős választások iránt kiemelkedő, mind a demokrata pártiak mind a republikánusok oldalán. A szavazókedv szintén rekord magasan van. Ez a lelkesedés mindenképp Donald Trump segítségére lehet. A regisztrált szavazók közel kétharmada kiemelt érdeklődést mutat a szavazásra, ami a valaha volt legmagasabb arány az NBC 2006 óta végzett felmérései alapján.

Hírdetés

Ez egy barn burner!” – nyilatkozta Bill McInturff a szavazás republikánus vezetője, aki a demokrata párti Fred Yang-al folytatta le a felmérést.

A “barn burner” kifejezést egyébként valamely nagy érdeklődésre számot tartó, társadalmi szinten nagy lelkesedést kiváltó eseményre szokták használni Amerikában. A Wall Street Journal beszámolója szerint, a Kavanaugh-botrány is hozzájárulhatott az eredményhez, mindkét oldalon magas a szavazókedvet eredményezett. “A republikánus szavazók 68 százalékát, a demokraták 72 százalékát “kiemelkedően” érdekli a választás – a legmagasabb arány az eddigi félidős választásokon – jelentette az NBC.

A felmérést október 14-17. között végezték, 900 regisztrált szavazó közreműködésével.

888.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »