Donald Trump: a migránskaraván tagjai nem menedékkérők és nem léphetnek be az Egyesült Államokba

Donald Trump: a migránskaraván tagjai nem menedékkérők és nem léphetnek be az Egyesült Államokba

A Közép-Amerika felől érkező migránskaraván tagjai nem menedékkérők és nem léphetnek be az Egyesült Államokba – közölte Donald Trump amerikai elnök csütörtökön a Fehér Házban, ahol bejelentette azt is, hogy a jövő héten elnöki rendeletet ad ki a migráció megfékezésére.

Az elnök kifejtette: a legjobb, ha a migránskaraván tagjai visszafordulnak, mert – ahogyan fogalmazott – “csak vesztegetik az idejüket”, az országba nem léphetnek be.

Donald Trump válságnak nevezte az Egyesült Államok déli határain kialakuló helyzetet és megismételte, hogy kormányzata Mexikó területén sátortáborokat állít fel, ahol a migránsok várakozhatnak ügyük elbírálásáig. Hangsúlyozta, hogy a bevándorlásról és állampolgárságról szóló törvény menedékkérőkre vonatkozó záradéka értelmében mindenkinek, aki menedékkérelmet nyújt be az Egyesült Államokban, igazolnia kell, hogy hazájában üldöztetést szenved, vagy üldöztetéstől kell tartania. “A menedéknyújtás nem a szegénységben élők megsegítését szolgáló program” – emelte ki.

Hírdetés

Hangsúlyozta: ha most ezeket a karavánokat beengedik az országba, akkor még nagyobb és még több karaván vág neki az amerikai határoknak.

MTI

Nyitókép: baladi-news.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »