Donald Trump a "gyűlölet prédikátora"

Donald Trump a "gyűlölet prédikátora"

MTI nyomán

A “gyűlölet prédikátorának” nevezte Donald Trump amerikai republikánus elnökjelöltet Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter csütörtökön Stralsundban pártja, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) egy kampányrendezvényén. De miért nem inkább Hitlernek? Ha már úgyis rá gondolt, legalább mondta volna ki.

A német diplomácia vezetője hírportálok beszámolói szerint elmondta:

elnézve “a jobboldali populistákat határokon innen és túl”, legyenek azok az Alternatíva Németországnak (AfD) párt politikusai, vagy akik “felelőtlen” módon kirobbantották a vitát a Brexitről – Nagy-Britannia uniós tagságának megszüntetéséről – “és most nem tudnak mit kezdeni az eredménnyel”, vagy éppen a “gyűlölet prédikátorai”, mint Donald Trump, látható, hogy egyetlen dolog egyesíti őket, mégpedig az, hogy “játszanak az emberek félelmeivel” (mert a náciveszéllyel való konstans riogatás nyilván az emberek lelki nyugalmára való appellálás legvegytisztább formája, ami valaha létezett).

Ez a félelemre építő politika és a nacionalizmus világszerte terjedő “szörnyetege” lángra lobbanthatja a társadalmat, azonban ezt a tüzet “el lehet, és el is kell oltani a választófülkében”

– mondta Frank-Walter Steinmeier, utalva a Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban szeptember 4-én tartandó helyi törvényhozási (Landtag) választásra.

Ha pedig a választófülkékben nem megy, akkor más módszerekkel lesz muszály, ugye? Mondjuk a szép emlékű Stazi és rokon szervezeteinek kedvelt metódusaival…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »