Dömötör Csaba: Ha lenne a komolytalanságnak zászlaja, az valahol a Jobbik frakció felett lengedezne

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a parlamentben elmondott napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy hiányolja a kormányzati intézkedéseket, amikkel az infláció hatásait méréskelhetik. Ezután a frakcióvezető kitért arra, hogy az utcai fórumain főleg kilátástalansággal találkozott. – A magyarok csaknem fele kevesebb mint 160 ezer forintot visz haza – véli Jakab, aki szerint ez mondható a magyar valóságnak. Ezután megismételte azt a baloldali narratívát, hogy csökkenteni kell az alapvető élelmiszerek áfáját.

– Örülünk, hogy másfél hónappal a választás után veszi a bátorságot, és felszólal a parlamentben – rögzítette a válaszában Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára közölte, hogy az orosz–ukrán háború jelentősen befolyásolja a gazdasági helyzetet. – Emiatt az a legfontosabb feladatunk, hogy ne lépjenek életbe olyan szankciók, amik nekünk jobban fájnak – tette hozzá.

Hírdetés

Dömtör Csaba elmondta, hogy életbe lépett a kamat-, a benzinár-, valamint az élelmiszárstop, amik segítséget jelentenek a magyar családoknak. – Sokszor szavaztunk már a parlamentben az áfacsökkentésről, amiket a Jobbik nem támogatott – emlékeztetett az államtitkár. Kiemelte: ha lenne a komolytalanságnak zászlaja, az valahol a Jobbik frakció felett lengedezne. A kormánypárti politikus kitért rá, hogy a hétvégén Jakab Péter egy Facebook-bejegyzésben megfenyegette Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, akinek a Jobbik elnöke azt üzente, hogy a „végrehajtó a nép lesz”. Dömötör Csaba megjegyezte, hogy az országgyűlési választáson a magyarok eldöntötték, hogy mit akarnak, aminek eredményeképp a Jobbik frakció létszáma csaknem a harmadára csökkent.

Emellett az államtitkár közölte, hogy várják Jakab részletes tájékoztatását arról a botrányos Jobbik-rendezvényről, ahol a hírek szerint meg akarták erőszakolni a párt egy munkatársát.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »