Dömötör: az emberéleteket és a munkahelyeket is meg kell védeni

A 2021-es év jelentős részét a koronavírus-járvány elleni küzdelem teszi majd ki, az emberéleteket és a munkahelyeket is meg kell védeni – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtöki videóüzenetében összefoglalva az év elején életbe lépő legfontosabb változásokat.

Dömötör Csaba a kormány hivatalos közösségi oldalán megosztott videóban kiemelte: 2021-től jelentősen bővülnek a család- és otthonteremtési támogatások.

Öt százalékra csökken a lakásépítés áfája, valamint  elindul a lakásfelújítási program, amelynek az a lényege, hogy az állam átvállalja a lakásfelújítási kiadások felét, legfeljebb hárommillió forintig – mondta.

Hozzátette: a kormány arról is döntött, hogy meghosszabbítja a hitelmoratóriumot, így a családok és a vállalkozások július elsejéig élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Ez sokak számára nagy segítség – hangsúlyozta az államtitkár.

Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy 2021-ben tovább csökkennek az adók.

Hírdetés

A kis- és közepes vállalkozások iparűzési adója január elsejétől megfeleződik, emellett folytatódik a bajba jutott ágazatokban a bértámogatási program – emelte ki.

A kormány fontos vállalásának nevezte, hogy visszaépítik a baloldal által korábban elvett 13. havi nyugdíjat. Ez a folyamat januárban megkezdődik – jelentette ki.

Kitért arra is, hogy 2021-ben elindul az elmúlt évtizedek legnagyobb orvosi béremelési programja.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: ha túl lesz a járványon Magyarország, akkor a kormány szeretne tovább menni a korábban megkezdett úton, több támogatást nyújtva a családoknak, a magyar vállalkozásoknak, a munkából élőknek és megerősíteni a biztonságot.

A kormány ezekért a célokért dolgozik majd – húzta alá.

Legyen 2021 járványtól kevésbé sújtott de találkozásokban gazdagabb év! – kívánta a  Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »