Dömötör: A baloldal is megszavazta, csak most sumákol

Dömötör: A baloldal is megszavazta, csak most sumákol

A magyar kormány továbbra is minden eszközzel és fórumon tiltakozik a kényszerbetelepítés ellen – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy az Európai Parlament a héten elfogadott egy ajánlást, amely szerint a kényszerbetelepítést elutasító országokat, bevándorlónként 78 millió forintos pénzbírsággal sújtanák. Dömötör szerint a magyar baloldal sumákol, mivel Brüsszelben ők is megszavazták ezt a javaslatot, miközben itthon nem foglalnak nyíltan állást.

„Szeretnénk még egyszer egyértelművé tenni, hogy Brüsszel terve a kényszerbetelepítésről veszélyes és értelmetlen, egy problémát sem old meg, miközben sok újat teremt. A javaslat ezért is elfogadhatatlan, mert nem kérték ki az európai állampolgárok és ennek értelmében a magyarok véleményét egy olyan kérdésben, amely évtizedekre meghatározhatja Európa sorsát. Azt valljuk, hogy csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel szeretnének együtt élni és kivel nem, ezért van szükség az október 2-i népszavazásra” – mondta Dömötör Csaba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »