Doku az öngyilkos szőkéről

Doku az öngyilkos szőkéről

A kenguruk földjének talán legvadabb rockzenésze volt. Zsigeri tehetség, Ausztrália Jim Morrisonja. Húsz éve lesz, hogy Michael Hutchence öngyilkos lett. Most dokumentumfilm készül az életéről.

Slágergyár allűrök nélkül, remek szöveggel. Nagyjából így jellemezhetjük az ausztrál INXS zenekart, amely az 1980–90-es években a kenguruk földjének talán legismertebb, első számú rockzenei exportcikkének számított. Elsősorban látnoki frontembere, Michael Hutchence miatt.

Senki nem énekelt úgy vad erotikával átitatott ösztöndalokat, mint ő. A Beautiful Girl, a Suicide Blonde, az I’m Just a Man vagy épp a Girl on Fire máig lélegző, emberszagú darabok.

A sikerek 1997-ben, Hutchence tragikus halálakor a sírba szálltak vele együtt. Most azonban dokumentumfilm készül a dekadenciát csúcsra járató énekes halálának huszadik évfordulójára – derült ki a Rolling Stone magazin híréből. Az alkotást az INXS több klipjét is készítő Richard Lowenstein jegyzi. Az egész estés alkotás a Universal Music Group (UMG) és az 1970-es évek misztikus rocksztárjáról készült Oscar-díjas Rodriguez nyomában (Searching for Sugar Man) című dokut is gyártó Passion Pictures gondozásában érkezik.

„Évek óta dolgozom ezen a dokumentumfilmen, amely egy karizmatikus ember legbelső lényébe, a félénk, költői és eszméletlenül vonzó karakterébe visz” – avatott be a részletekbe Lowenstein. A munkába beszállt a banda ügyeit hosszú ideig intéző Chris Murphy menedzser is, így a rendező szerint olyan dolgokat tudnak megmutatni az énekesből, amelyeket senki sem tud róla.

A UMG filmigazgatója, David Blackman szerint a stáb rendkívül elkötelezett, hogy hitelesen mutassa be Hutchence portréját, egy olyan művészét, aki egy elképesztően gazdag zenei és kulturális örökséget hagyott az emberiségre.

A zenészt utolsó albumuk, az Elegantly Wasted turnéján érte a halál, 1997. november 22-én. Az akkor 37 éves énekest a zenekar fennállásának huszadik évfordulója előtt találták holtan Sydney-ben, a Ritz-Carlton Hotel 524-es szobájában. Egyes rosszmájú bulvárhírek szerint a rockzenész halálát az okozta, hogy személyes gyönyörszerzés közben a hatást fokozandó megfojtotta magát. A későbbi orvosszakértői vizsgálat azonban megállapította, hogy a depresszióval küszködő Hutchence alkohol és drog hatására követett el öngyilkosságot.

A korábban sok modellel, énekessel, köztük állítólag a szintén ausztrál Kylie Minogue-gal is kavaró zenész nem sokkal a halála előtt házasodott össze a brit televíziós üdvöskével, a 2000-ben drogtúladagolásban elhunyt Paula Yatesszel. A párnak egy közös lánya született, Tiger Lily, aki most a készülő dokumentumfilm összes bevételét megkapja majd az alkotóktól.

Az amerikai Billboard magazin információi szerint az életrajzi mozit valamikor jövő év végén, a zenész halálának huszadik évfordulóján mutatják majd be. Csak remélni tudjuk, hogy összeszedettebb alkotás lesz, mint a Kurt Cobainről készült hasonló jellegű feldolgozás, a tavaly tavasszal megjelent Cobain: Montage of Heck című dokumentumfilm.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »