Dobrev Klára: kormányzásra készülök – frissülő cikk a kampányrendezvényről

Dobrev Klára: kormányzásra készülök – frissülő cikk a kampányrendezvényről

Budapesten, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban tartotta az ellenzéki előválasztás második fordulójára rákészülő kampányrendezvényt Dobrev Klára. Frissülő cikk.

Arató Gergely és Kordás László után szólalt fel, azzal kezdve: újra itt van Kőbányán, visszatért, ahogy vissza fog térni az országjárása többi helyszínére is, mert ez egy kormányfő dolga, és ő kormányzásra készül. Úgy vélte ugyanis, hogy a Karmelita kolostorból nem lehet megérteni az emberek élethelyzeteit, problémáit, nehézségeit. Tudni kell ugyanis, hogy a döntések mögött sorsok, családok vannak. “Én ma többet tudok az országról, mint amennyit ez a kormány az elmúlt több mint 10 évben megtudott. És nem azért, mert olyan jó lennék, hanem mert ők olyan rosszak” – illusztrálta, hogy az emberek problémáira akar majd odafigyelni.

Szerinte akkor fogja elárulva érezni magát a demokratikus Magyarország, ha hagyják Orbán Viktor rendszerét működni, ha hagyják a pozíciójában Polt Pétert, vagy ha nem veszik el a jogtalanul szerzett vagyonokat.

Hírdetés

Három területet emelt ki azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz a kormányzása.

1. Jövedelmek: az emberhez méltó élet nem abból áll, hogy az ember nem fagy meg, annyi ennivalót tud vásárolni, hogy életben maradjon. Az a kormány, amely nem képes biztosítani állampolgárai számára az emberhez méltó életet, az nem maradhat – jelentette ki. A rászoruló háztartásoknál a rezsi kiadása nem lehet több a jövedelem 20 százalékánál – ha mégis, az ő kormánya segíteni fog, ígérte.

2. Be fogják vezetni a rezsiminimumot, mert most a rezsicsökkentés a gazdagoknak jó. “A villanykörte, amelynél a gyerek a háziját írja, a víz, amivel mosakodni lehet, az jár, az alapszükséglet. Ugyanez igaz, hogy egy szobát fel lehessen fűteni 18-20 fokra legalább, vagy hogy legyen internete akár az oltáshoz bejelentkezésre. A minimális rezsi mindenkinek ingyen jár, utána a nagy többségnek sávosan olcsóbban kell adni, mint ma” – jelentette ki. A hosszútávú megoldás például a panelprogram lenne a felújításokkal, ezért kiterjesztik a társasházakra, van rá uniós finanszírozás, felújítják az ország teljes társasház- és panelállományát.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »