Dobrev Klára: ez a kampány szétveri az ellenzéki összefogást

Dobrev Klára: ez a kampány szétveri az ellenzéki összefogást

A DK miniszterelnök-jelöltje élesen bírálta az ellenzéki előválasztási riválisa, Márki-Zay Péter nyilatkozatait. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint viszont ellene zajlik lejáratókampány.

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint az előválasztás első fordulójában és az azt megelőző kampányban nagyon tisztességes versengés folyt, amelyben volt odamondogatás, de nem lépte túl a demokratikus verseny határait. Úgy látja, hogy ezt a tisztességes versengést a második forduló kezdetére Márki-Zay Péter alig pár nap alatt Trump-típusú élet-halál harccá változtatta.

„Megjelent a gyűlölködés, a hazug lejáratókampány, a hazaárulózás. Ez a kampány már nem csak engem próbál lejáratni –az nem igazán zavarna –, hanem

szétveri az ellenzéki összefogást is, ami épp a jövő évi győzelem garanciája lehetne”

– közölte.

Dobrev Klára példákat is említ az elmúlt napokból. Hangsúlyozta, szerinte az nem tud választást nyerni jövő tavasszal,

A DK-s politikus szerint az a viselkedés ma az ellenzéki összefogásra leselkedő legnagyobb veszély, és aki ezt csinálja, az nemhogy áprilisig, de még decemberig sem fogja tudni egyben tartani az ellenzéki összefogást.

Hírdetés

„Nekem az a dolgom, hogy ne becsüljem alá ezt a veszélyt, hanem megvédjem az ellenzéki hatpárti összefogást. Mert az összefogás nyert Hódmezővásárhelyen, nem Márki-Zay Péter egymaga. Az összefogás nyert Budapesten is, nem Karácsony Gergely önmagában. És

ez az ellenzéki összefogás fog győzni 2022-ben is, nem Márki-Zay Péter vagy Dobrev Klára.

Aki az összefogás bármely szereplője ellen lejáratókampányt indít, az Orbánnak tesz szívességet” – fejtette ki Dobrev Klára.

Márki-Zay Péter is üzent riválisának kedden. Azt kérte, hogy „az összefogás sikere érdekében

Dobrev Klára fejezze be a lejáratókampányát és ne állítson valótlanságokat.”

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint Dobrev Klára állításával ellentétben a hazaáruló kifejezés el sem hagyta a száját, és azok, akikre nyilatkozatában utalt, nem a DK szavazói voltak, hanem a Párbeszéd Karácsony Gergelyt eláruló politikusai.

„A hazug támadássorozattal, amely immár a legszűkebb családi és magánéletemet, feleségemet és gyermekeimet sem kíméli, a DK kampánycsapata valójában arról a hírről akarja elterelni a figyelmet, hogy tegnap egy újabb komoly közvéleménykutatás bizonyította, hogy ha az ellenzék az én jelöltségemmel indul Orbán Viktor ellen, akkor együtt győzni tudunk, ha azonban Dobrev Klára lesz a közös jelölt, Orbán maradna a miniszterelnök” – jelezte a miniszterelnök-jelölt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »