Döbbenetes felvételek az isztambuli mészárosokról

Döbbenetes felvételek az isztambuli mészárosokról

Összeterelték az áldozatokat, hogy a legnagyobb csapást mérhessék.

Az eddig napvilágot látott homályos felvételek után, most két „vérfagyasztó” pillanatképet adott közre a hatóság – számol be az Independent. Az egyiken – biztonsági kamerák felvételeiből rögzített képen – egy tiszta feketébe öltözött férfi látható, aki a teljes káosz közepette éppen a fegyveréért nyúl.

A másik felvételen egy fiatal vékony férfi látszik, aki a meleg török estén fekete pufikabátban van, mely alatt a bombamellényt viseli; mellette gyanútlan pilóta húzza bőröndjét.

Összeterelték az áldozatokat

Kezd világos kép kialakulni a három terrorista stratégiájáról, mely a legnagyobb véráldozat elérését célozta. A brit portál Binali Yildirim török miniszterelnök tájékoztatóját idézi: „megpróbáltak átjutni az ellenőrzőpontokon, de miután nem jártak sikerrel, visszatértek táskáikhoz, elővették fegyvereiket, és összevissza lőtték a védelmi pontokat”.

Ezt követően „az egyik elkövető a reptér előtt felrobbantotta magát, hogy két társa kihasználhassa a lövöldözés során keletkezett fejetlenséget, és bent robbanthassa fel magát”.

Amint elérték, felrobbantotta magát

A portál ezután egy szemtanút idéz, aki az első robbanást követő pillanatot írta le: a detonációtól a fejünkre omlott a plafon, a csoportunk megpróbált kimenekülni, de ekkor megjelent az egyik elkövető pont az utunkban. „Két biztonsági észrevette, elkezdtek feléje menni, mikor elérték, felrobbantotta magát.” A nyomozók később egy Kalasnyikovot, egy pisztolyt és két kézigránátot is találtak a merénylőnél – idézik az egyik török állami hírportált.

A cikk arra hívja fel a figyelmet, hogy valószínűleg az Iszlám Állam (IÁ) követte el a merényletet. Egy szakértőre hivatkozva azt írják: azért nem vállalnak szívesen felelősséget törökországi rémtettekért, mert a mohamedánok meggyilkolása mellett nem szívesen láttatják nevüket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »