Döbbenetes és iszonyú: pokollá tették gyerekeik életét

Döbbenetes és iszonyú: pokollá tették gyerekeik életét

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy jelenleg is letartóztatásban lévő, 30 év körüli párral szemben, akik az egyik hevesi városban szörnyű tetteket követtek el gyermekeik ellen.

A család egy négy szobás házban élt öt gyermekkel – a legkisebb 2, a legnagyobb 12 éves volt. A négy kislány és egy kisfiú borzasztó elhanyagolt körülmények között nevelkedett, a lepusztult, koszos épületben patkányok tanyáztak, a vezetékek kilógtak a falból, az ingatlanban nem volt sem fűtés, sem vezetékes víz.  

Egyetlen szobában húzták meg magukat és közös ágyban aludtak mindannyian. Az ételt a ruhásszekrényben tárolták és azt a gyerekek – tányérok híján – üres tejfölös dobozokból ették. Az udvart szemét, derékig érő gaz, emberi-, és kutyaürülék borította. 

Hírdetés

A szülők gyermekeikre sem fordítottak figyelmet, a kicsik ápolatlanok voltak, éheztek, lesoványodtak. Lelki egészségük, szellemi fejlődésük sem volt biztosított, beszédük és szociális szintjük messze elmaradt a kortársaikétól. A szülők verték is őket, s szemük láttára agresszívan viselkedtek egymással. 

A helyi családsegítő szolgálat és a gyermekorvos próbált közbe lépni, nem jártak sikerrel. A gyerekeket nevelésbe vették, a gyámhatóság hivatásos gyámot jelölt ki, és szünetelteti a vádlottak szülői felügyeleti jogát. 

Nincs vége: a nő legidősebb, de így is kicsi lánya az előző kapcsolatából született, csecsemőkorától nevelte, s a férfi szexuálisan zaklatta a lányt, pornót nézetett vele és nemi aktusokra kényszerítette. 

A Heves Megyei Főügyészség az apát emiatt tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja amellett, hogy mindkét szülővel szemben öt rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt is vádat emelt. 

Vádiratában az ügyészség arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben főbüntetésül 13 és fél évi, míg a nővel szemben 3 évi szabadságvesztést szabjon ki, egyben szüntesse meg mindkettőjük szülői felügyeleti jogát valamennyi gyermekkel kapcsolatban. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »