DK: független és demokratikus jogállamért kell küzdeni

A Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke szerint ugyanazért kell küzdeni 2018-ban, mint 1956-ban: egy független és demokratikus jogállamért.

 Molnár Csaba, aki az ellenzéki párt EP-képviselője is, kedden a budapesti Nagy Imre-szobornál, a DK koszorúzása után újságíróknak azt mondta, 1956-ban Nagy Imre és társai egy független és demokratikus jogállamot szerettek volna a sajtó, a vallás és a gyülekezés szabadságával.

A politikus úgy fogalmazott, most minden magyar állampolgár átérezheti, miért küzdöttek több mint hatvan évvel ezelőtt, mivel ugyanazok a szabadságok hiányoznak, mint 1956-ban: ma sincs szabad sajtó, szabad gyülekezési lehetőség és moszkvai szobákban dől el a magyar nép sorsa.

Az 1950-es évek elnyomói azonban elfelejtették, hogy minden rendszer véget ér majd egyszer, és “ugyanígy nem látják ezt a mai rendszer elnyomói sem” – jelentette ki Molnár Csaba.

Hírdetés

Kiemelte, a DK azért hirdetett meg ellenállást, mert ugyanabban hisznek, mint 1956 hősei: nem szabad hagyni, hogy a szabadságot egy szűk csoport saját önös érdekéből elrabolja az emberektől.

Molnár Csaba azt is mondta, Nagy Imre miniszterelnök emlékét az “orbáni emlékezetpolitika” az elmúlt négy évben kitörölte a hivatalos magyar történelmi emlékezetből, a közeljövőben pedig a rá emlékező szobrot is el akarják távolítani a Parlament közeléből.

D_NOE20181023017

Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Molnár Csaba, a párt EP-képviselője, ügyvezető alelnöke és Varju László, a DK országgyűlési képviselője (b-j) a párt megemlékezésén Nagy Imre szobránál, a belvárosi Vértanúk terén az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján, 2018. október 23-án. MTI/Bruzák Noémi
   


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »