DK: a kormány tartotta bóvliban Magyarországot

 A kormány EU-ellenességgel tartotta bóvliban Magyarországot – értékelte az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció, hogy előző nap a Moody’s hitelminősítő nem változtatott az ország besorolásán.

Molnár Csaba ügyvezető alelnök közleménye szerint a kabinet által várt felminősítés helyett “az orbáni gazdaságpolitika továbbra is maradt a bóvliban”, ami azért sem meglepő, mert az uniós források év eleji elapadásakor a magyar gazdaság Európa utolsója lett az államcsőddel küzdő görögök után.

Versenyképességben Kazahsztánnal vagyunk egy szinten, a magyar külkereskedelem pedig tizenkét évvel ezelőtti szintre esett vissza – fogalmazott, hozzátéve, hogy “a bóvli minősítésben azonban közrejátszhatott az egyre erőteljesebben képviselt EU-ellenes politika”.

Ez – főleg a britek kilépése után – intő jel minden hitelminősítő számára – írta. Az, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormányszóvivő is azzal kampányolt az októberi népszavazásra, hogy ők kilépnének az EU-ból, joggal keltett még nagyobb bizonytalanságot az európai piacon – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Szerinte “az Orbán-kormány így már hónapokkal az EU-ellenes népszavazás előtt belekóstolhatott abba, hogy hova is vezetne az EU-ból történő kilépés: minimum, hogy az ország soha nem mászna ki a bóvli besorolásból”.

Az unióból kilépés pedzegetésével a kormány “garantálta, hogy hazánk továbbra is bóvli besorolásban maradjon” – közölte, hozzátéve, hogy a DK mindenkit arra buzdít, maradjon távol “az októberi EU-ellenes álnépszavazástól”.

A távolmaradás is szavazat, aki távol marad, az Magyarország EU-ban maradására szavaz – fogalmazott Molnár Csaba.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »