Djokovics bocsánatot kért a női teniszezőkkel kapcsolatos kijelentése miatt

SportVilág

Novak Djokovics az Indian Wells-i verseny után azt mondta, hogy a férfi versenyek nagyobb díjazást érdemelnek, mert több szurkoló nézi meg azokat. A szerb teniszező Facebookon tisztázta szavait – írja a Faktor.

Novak Djokovics még vasárnap azt mondta, hogy a férfiak több fizetést érdemelnek, mint a nők.

“A statisztikák azt mutatják, hogy a férfi meccsek sokkal több nézőt vonzanak be a stadionokba. Ez az egyik oka annak, ami miatt szerintem a férfi versenyek nagyobb pénzdíjazást érdemelnek. Igazságosan kell elosztani a pénzeket, az alapján, hogy ki miatt adnak el több jegyet, vagy ülnek le a tévé elé a nézők világszerte. Csak meg kell nézni az adatokat”- mondta Djokovics.

Az ügy akkor kezdődött, amikor az Indian Wells-i torna igazgatója, Raymond Moore azt nyilatkozta, hogy a női tenisz nagyon szerencsés, mert meglovagolhatja a férfi tenisz sikerességét és népszerűségét. Majd hozzátette, hogy a női teniszezők helyében minden este térdre borulva mondana köszönetet Istennek azért, hogy Roger Federer és Rafael Nadal megszületett, mert nélkülük sokkal rosszabb helyzetben lennének. Moore azóta lemondott.

Novak Djokovics erre reagált a torna döntője utáni nyilatkozatában. A nyilatkozat miatt sok támadás érte a szerb teniszezőt, aki a közösségi médián keresztül kért elnézést.

“Általában arra használom ezt az oldalt, hogy megosszam az érzelmeimet, különösen egy nagy győzelem után. De ezúttal mély levegőt kell vegyek, mielőtt megnyilvánulok. Ahogy láthattátok, egy kérdésre nem úgy válaszoltam, ahogy azt terveztem. Az eufória és az adrenalin miatt a vasárnapi győzelmem után nem a megfelelő hangsúllyal kommentáltam a nézeteimet, és most ezt szeretném tisztázni.”

“Ahogy tudjátok, szívügyem a sportág és a játékosok jövője is. A tenisz sokat segített az életemben, emiatt lehetek itt, és emiatt éreztem úgy, hogy meg kell szólaljak az igazságosabb és jobb pénzügyi díjazás miatt, és ez nőkre és férfiakra egyaránt vonatkozik. Mind meg kell küzdjünk azért, amit érdemlünk.”

“Ez nem a nemek közti harcról és a fizetésbeli különbségről szólt, hanem arról, hogy minden játékost eredményei alapján kell díjazni. Én így gondolom, és szeretnék mindenkitől elnézést kérni, aki félreértette a szavaimat.”

View the full image Forrás: Faktor.hu


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »