Disznóvágás és gyerekpezsgő: újra polgármestert választ Őcsény

Disznóvágás és gyerekpezsgő: újra polgármestert választ Őcsény

Nem volt kampánytéma a menekültügy – ezt mondta lapunknak Fülöp János, Őcsény szeptember 27-én lemondott polgármestere, aki a vasárnapi időközi polgármester-választáson újra megméreti magát. A Tolna megyei faluban négy független jelölt indul a polgármesteri posztért: Csapai János, Fülöp János (ismét), Guzsván István és Kozma Zoltánné, aki jelenleg ügyvezető alpolgármesterként áll a település élén. Fülöp János szerint már nem sokáig. „Biztos, hogy nyerni fogok. Reggel hatkor már elmegyek szavazni, utána pedig disznóvágás lesz. Nem iszom alkoholt, de talán egy gyerekpezsgőt kibontunk a nap végén” – magyarázta Fülöp János.

Őcsény választási névjegyzékében 2045-en szerepelnek, de csak azok szavazhatnak, akik már 2014-ben is voksoltak. Fülöp János szerint nem valószínű, hogy a választási részvétel eléri majd az 50 százalékot. 2014-ben 1100-an szavaztak, és Fülöp kétharmados fölénnyel győzött, pedig akkor fideszes ellenfele is volt. Most nyíltan egyik párt sem állt be a független jelöltek mögé.

Ami országos szinten elképzelhetetlen, az Őcsényben megtörtént: a kampány során a négy jelölt 60-80 ember előtt egyenként 15 perces bemutatkozó és programbeszédet mondott. Egy kis faluhoz képest tehát elég mozgalmas kampány volt Őcsényben, például a helyi választási bizottság döntése szerint Kozma Zoltánné tiltott kampánytevékenységet is folytatott. Fülöp János szerint volt némi lejárató kampány is, amikor fő riválisa az ő végkielégítésének összegét hozta nyilvánosságra. „Az biztos, hogy új alpolgármestere lesz Őcsénynek, mert nem ülök vele többet egy asztalnál” – fogalmazott.

Hírdetés

A településen még szeptember végén tartottak falugyűlést Kozma Zoltánné szervezésében, mert egy panziós menekültcsaládokat szállásolt volna el néhány napra, de a lakosság egy része ezt erősen ellenezte, majd ismeretlenek kiszúrták a vállalkozó autójának kerekeit. A szekszárdi rendőrkapitányság rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Fülöp kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását, erre azonban a hattagú testületből négyen nemmel szavaztak.

Orbán Viktor kormányfő semmi kivetnivalót nem talált a panzióst ért atrocitáshoz vezető esetben. „Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket” – vélte a miniszterelnök. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig határozottan nemmel felelt arra a kérdésre, hogy a kormány két éve tartó kampánya tüzelte volna fel az őcsényi embereket.

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.12.16.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »