Disznófejet küldtek Merkelnek

Disznófejet küldtek Merkelnek

Ismeretlenek egy levágott disznófejet hagytak Angela Merkel kancellár irodája előtt a stralsundi választókörzetben. Egy rendőr találta meg a fenyegető üzenetnek is beillő állati testrészt. Mindemellett a menedékkérők elleni erőszak növekedésének veszélyére figyelmeztetett Németországban a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) elnöke.

Német tűzoltók menekültszálláson keletkezett tüzet vizsgálnak. MTI/EPA Fotó

Mocskolódó üzenetet is írtak arra a levágott disznófejre, amit a német kancellár választókerületi irodája elé tett le valaki Stralsundban. A disznófejet szombat reggel vette észre egy rendőrjárőr. Azt nem hozták nyilvánosságra, mi volt a disznófejre írva, csak annyit közöltek, hogy a mocskolódást a német kancellárnak címezték.

A német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) elnöke eközben a menedékkérők elleni erőszak növekedésének veszélyére figyelmeztetett. Holger Münch azt mondta, hogy idén már 45-ször gyújtottak fel menekültszállásokat az országban. “A tettesek túlnyomórészt férfiak, és csaknem 80 százalékuk azon a településen él, ahol a bűncselekményt elkövették” – tette hozzá.

Jelenleg nincsenek értesülések régiókon átívelő szélsőjobboldali struktúrák létezéséről, amelyek célzottan szerveznének merényleteket menekültek ellen. Az erőszakcselekmények elkövetői inkább helyben tevékenykednek – mondta a BKA elnöke.

“Mindenképpen érzékeljük azonban bűnöző vagy terrorista struktúrák kialakulásának kockázatát. Nem zárhatjuk ki ezt, és nagyon komolyan vesszük a veszélyt” – mondta Münch.

2015-ben, amikor mintegy 1,1 millió menekült érkezett Németországba, 92 gyújtogatás történt menekültszállások ellen, szemben a 2014. évi mindössze 6 ilyen esettel a BKA január végén közölt adatai szerint.

Több nagy német sajtóorgánum, köztük a Der Spiegel magazin internetes oldala bezárta nyilvános vitafórumait a migráció témájában sok internetező sértegető bejegyzései miatt.

Szerző: MTI

The post Disznófejet küldtek Merkelnek appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »